12:00 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η επιτροπή διερεύνησης για το ατύχημα που σημειώθηκε κατά την εκτόξευση του Σογιούζ ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από έναν ελαττωματικό αισθητήρα, ο οποίος υπέστη βλάβη κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης του πυραύλου.

Ένας ελαττωματικός αισθητήρας προκάλεσε το ατύχημα με το διαστημικό σκάφος Σογιούζ τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής επιτροπής διερεύνησης του συμβάντος.

Ο αισθητήρας καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης του πυραύλου Σογιούζ στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής, Oleg Skorobogatov.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το περιστατικό που σημειώθηκε κατά το 118ο δευτερόλεπτο της πτήσης, υποχρέωσε τη ρωσική διαστημική βιομηχανία να λάβει έκτακτα μέτρα για να μη υπάρξουν ξανά ανάλογες βλάβες. Η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία, Roscosmos, ενημέρωσε επίσης τους ομολόγους της στη NASA για τα αποτελέσματα της έρευνας.

Παρουσιάζοντας τα ευρήματα, ο Skorobogatov δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δύο ακόμα πύραυλοι Σογιούζ ενδέχεται να έχουν ανάλογο πρόβλημα και πως περαιτέρω έλεγχοι εφαρμόζονται πλέον κατά τη διαδικασία συναρμολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε πρόβλημα στο όχημα εκτόξευσης Soyuz-FG που μετέφερε το διαστημικό σκάφος MS-10 με δύο νέα μέλη πληρώματος για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Το ατύχημα ήταν το πρώτο σε επανδρωμένη αποστολή στη σύγχρονη Ιστορία της Ρωσίας.

Σχετικά:

Η στιγμή συγκίνησης του επικεφαλής της NASA ενώ μιλάει για το ατύχημα του Σογιούζ (Βίντεο)
Έρευνα των ρωσικών αρχών για την αναγκαστική προσγείωση του Σογιούζ MS-10
Τρακτέρ από το διάστημα: Οι δημιουργοί του πυραύλου Σογιούζ κατασκεύασαν αγροτικό όχημα
Tags:
πύραυλος, Σογιούζ, Soyuz-MS, Soyuz, Σογιούζ MS-10, Roscosmos, Καζακστάν, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK