14:11 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Μπέργκερ

Σύστημα της Google εντοπίζει σε ποιο εστιατόριο είναι πιθανό να πάθεις τροφική δηλητηρίαση

CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα εντοπίζει σε ποια εστιατόρια είναι πιθανό να πάθει κάποιος τροφική δηλητηρίαση, ανέπτυξαν ερευνητές από τη Google.

Τώρα δεν θα χρειάζεται κανείς να διαβάζει όλες τις αξιολογήσεις και τα σχόλια για ένα εστιατόριο ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα πάθει τροφική δηλητηρίαση.

Το έξυπνο σύστημα των ερευνητών της Google, όπως δημοσιεύεται στο περιοδικο npj Digital Medicine, αναλύει έρευνες χρηστών στη μηχανή αναζήτησης με λέξεις κλειδιά όπως «διάρροια», «στομαχόπονος» κ.α και κατόπιν μέσω του GPS των κινητών των χρηστών εντοπίζει, συνδυάζοντας διάφορα στοιχεία, τα εστιατόρια που δεν είναι και τόσο ασφαλή.

Η δημοσίευση που έγινε από ερευνητές Google και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, πραγματοποιήθηκε αφού πρώτα τέσταραν το παραπάνω σύστημα στο Σικάγο και το Λας Βέγκας.

Το συγκεκριμένα σύστημα σημείωσε μάλιστα μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στα δυνητικά επικίνδυνα εστιατόρια (52,3%), από ό,τι οι αξιολογήσεις και τα παράπονα των χρηστών στο διαδίκτυο(39,4%) αλλά και οι έλεγχοι των υγειονομικών υπηρεσιών(μόνο 22,7%).

«Η νέα τεχνική που αναπτύχθηκε από τη Google, μπορεί να βοηθήσει τα εστιατόρια και τις τοπικές υπηρεσίες υγείας να βρίσκουν πιο γρήγορα τις πηγές των προβλημάτων, προτού εξελιχθούν σε μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας» δήλωσε στο περιοδικό ο δρ Τζα, διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις (38%), το εστιατόριο που πιθανότατα ήταν υπεύθυνο για την τροφική δηλητηρίαση, δεν ήταν το πιο πρόσφατο που είχε επισκεφθεί ο χρήστης καθώς οι τροφικές δηλητηριάσεις ορισμένες φορές χρειάζονται ακόμα και πάνω από 48 ώρες για να εκδηλώσουν συμπτώματα, συνεπώς ο καταναλωτής μπορεί να λανθασμένα να πιστέψει ότι φταίει το τελευταίο εστιατόριο που είχε επισκεφθεί.

Σχετικά:

'Ενας στους τέσσερις προτιμά να στερηθεί το φαγητό και τα φάρμακα από το κινητό
Του χρόνου τέτοια εποχή η Βρετανία ίσως έχει ξεμείνει από φαγητό, προειδοποιούν οι αγρότες
Tags:
εστιατόριο, φαγητό, GPS, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK