14:34 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Η Roscosmos επιβεβαίωσε σφάλμα σε υπολογιστή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ένα σφάλμα στο λογισμικό έθεσε εκτός λειτουργίας έναν υπολογιστή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με τη Roscosmos, η οποία πρόσθεσε πως δε δημιουργείται πρόβλημα στις δραστηριότητες στον σταθμό.

H Ρωσική Κρατική Διαστημική Υπηρεσία Roscosmos επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι ένας από τους τρεις υπολογιστές στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) έχει τεθεί εκτός λειτουργίας εξαιτίας σφάλματος στο λογισμικό.

Το πρόβλημα δε θα διαταράξει τις δραστηριότητες στο διαστημικό σταθμό, σύμφωνα με τη Roscosmos, καθώς το σύστημα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε η λειτουργία των δύο υπολογιστών αρκεί για την ομαλή λειτουργία.

Η Διαστημική Υπηρεσία υπογράμμισε επίσης ότι παρότι δεν υφίσταται ανάγκη αντικατάστασης του υπολογιστή, θα πραγματοποιηθεί επανεκκίνηση του μηχανήματος πριν την άφιξη του σκάφους Progress στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

«Προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της πρόσδεσης τον Νοέμβριο με το διαστημικό σκάφος Progress, θα πραγματοποιήσουμε την επανεκκίνηση στις 8 Νοεμβρίου 2018», προστίθεται στην ανακοίνωση της Roscosmos.

Tags:
υπολογιστής, διάστημα, ISS, Διεθνής διαστημικός σταθμός, Roscosmos, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK