21:35 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι βιο-υβρίδια συνηθισμένων μανιταριών και βακτηρίων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ρεύματος και τη φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών.

Τον ρόλο γεννήτριας ηλεκτρικής ενέργειας απέκτησε ένα μανιτάρι, με τους επιστήμονες να εκφράζουν την ελπίδα ότι το συγκεκριμένο δημιούργημα θα μπορεί μελλοντικά να χρησιμοποιείται για τη φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών. 

Σύμφωνα με την «Independent», οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα απλό μανιτάρι, την επιφάνεια του οποίου κάλυψαν με ένα βακτήριο, το οποίο μπορεί να παραγάγει ηλεκτρισμό, και με γραφένιο που συγκέντρωσε το ηλεκτρικό ρεύμα

Με τη βοήθεια του φωτός, το βακτήριο άρχισε να φωτοσυνθέτει και μια μικρή ποσότητα ρεύματος πέρασε στο δίκτυο του γραφενίου. 

Το μανιτάρι βοηθάει τη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, παρέχοντας στο βακτήριο μια επιφάνεια στην οποία μπορεί να επιζήσει, αλλά και θρεπτικά συστατικά για να παραμείνει ζωντανό.

Η έρευνα, της οποίας ηγήθηκε ένας μηχανικός από το Stevens Institute of Technology, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nano Letters».

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι κάποια από αυτά τα μανιτάρια είναι αρκετά για να μεταφέρει ηλεκτρικό ρεύμα σε μία συσκευή τύπου LED, αλλά έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους, προκειμένου να ηλεκτροδοτήσουν μεγαλύτερες συσκευές.

Tags:
μανιτάρια, επιστήμονες, ηλεκτρικό ρεύμα, ενέργεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK