17:35 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια ομάδα κυβερνοπειρατών που αποκαλείται «Λάζαρος» εκτιμάται ότι συνδέεται με τη Βόρεια Κορέα και κατηγορείται για κλοπές εκατομμυρίων δολαρίων από αρκετές χώρες.

Η εταιρεία Cyber-Security Symantec εξαπέλυσε κατηγορίες απέναντι στην ομάδα «Λάζαρος», με εκτιμώμενη προέλευση από τη Βόρεια Κορέα, ότι αποτελεί κίνδυνο για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μετά από κυβερνοεπιθέσεις που οδήγησαν στην πειρατεία των ΑΤΜ σε δεκάδες χώρες τα τελευταία χρόνια.

Οι κατηγορίες παρουσιάζουν τον «Λάζαρο» ως μια «πολύ δραστήρια ομάδα με χάκερς που ασχολείται τόσο με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο όσο και με την κατασκοπεία».

Τα κλοπιμαία ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

«Ο Λάζαρος έχει άριστη γνώση των τραπεζικών συστημάτων και των πρωτοκόλλων επεξεργασίας συναλλαγών ενώ έχει την τεχνογνωσία να τις αξιοποιήσει για να κλέψει μεγάλα ποσά από ευάλωτες τράπεζες», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

«Το 2017 σημειώθηκε ταυτόχρονη απόσυρση μετρητών από ΑΤΜ σε περισσότερες από 30 διαφορετικές χώρες. Σε ένα άλλο σημαντικό περιστατικό το 2018, μετρητά κλάπηκαν από ΑΤΜ σε 23 ξεχωριστές χώρες», επισημαίνει η έκθεση της εταιρείας.

Tags:
κυβερνοχώρος, κυβερνοεπίθεση, κυβερνοεπιθέσεις, χάκερ, Βόρεια Κορέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK