19:00 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ζευγάρι σε ερωτικές περιπτύξεις

Μην αφήνεις την οσφυαλγία να σου στερήσει το σεξ

CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Ο πόνος στη μέση, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ερωτική ζωή, ωστόσο σύμφωνα με ειδικούς με τις κατάλληλες οδηγίες το σεξ μπορεί ακόμη και να μειώσει τον πόνο της οσφυαλγίας.

Πρόβλημα οσφυαλγίας, δηλαδή τον πόνο στη μέση, μπορεί όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας να αντιμετωπίσουμε, αφού τα ποσοστά αγγίζουν το 90%. Σύμφωνα με τον Γιώργο Γουδέβενο, δρ. ορθοπαθητικής, και επιστημονικό συνεργάτη, του Πανεπιστημίου Κρήτης, ένα μεγάλο ποσοστό θα πονέσει για λίγο διάστημα (1-3 εβδομάδες), ένα άλλο για 4-12 εβδομάδες και τέλος ένα μικρό αλλά καθόλου ασήμαντο ποσοστό, θα πάσχει για μήνες ή και χρόνια. Κάποιοι ίσως μάλιστα, χρειαστεί να υποβληθούν και σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Πέραν του πόνου όμως διαταράσσονται και πολλές συνθήκες της καθημερινής ζωής (εργασία, κοινωνική ζωή, σχέσεις και δραστηριότητες), όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ. Έτσι πολύ συχνά ο πόνος αυτός δημιουργεί προβλήματα και στη φυσιολογική ερωτική ζωή, η οποία όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν γίνεται με οδηγίες, βοηθάει τόσο στην συναισθηματική ισορροπία, όσο και στην μείωση του πόνου, λόγω της αγχολυτικής της επίδρασης.

Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να σπάσει: πόνος — φόβος — άγχος — αποτυχημένο σεξ - αύξηση άγχους — επιδείνωση πόνου, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γουδέβενος.

«Σημαντικές έρευνες και αναφορές πάνω στο θέμα που έχουν γίνει από μεγάλα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο τονίζουν μεταξύ άλλων ότι για να δοθεί λύση, πρέπει το ζευγάρι να συζητήσει μαζί με τον ειδικό (ορθοπαιδικό, φυσικοθεραπευτή, ψυχολόγο) ώστε να γίνει συνειδητή προσπάθεια και από τους δύο».

Τι προτείνουν όμως οι ειδικοί σύμφωνα με τον κ. Γουδέβενο;

«Ήρεμη και ρομαντική ατμόσφαιρα, που αυξάνει τον αισθησιασμό χωρίς στην αρχή να είναι άμεσος ο στόχος επίτευξης του σεξ (όχι απαραίτητα στο σπίτι). Αυτό προσφέρει χαλάρωση, και παράλληλα μειώνει τα επίπεδα του στρες της αποτυχίας, καθώς και τον πόνο. Κατανόηση του συντρόφου, γιατί αποτελεί μεγάλο όπλο επιτυχίας του στόχου. Τακτική εφαρμογή των τεχνικών για να είναι κανείς σίγουρος ότι θα αποδώσουν. Οι θέσεις και στάσεις ανάλογα με το είδος της οσφυαλγίας καθώς και οι συμβουλές για αποφυγή υπερβολικών κινήσεων, όπως και αποφυγή της ίδιας της θέσης παρατεταμένα, δίνουν τη λύση του προβλήματος».

Κάνε το πρόβλημα ευκαιρία

Η νέα σας σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι καλύτερη από την παλιά, καθώς θα πρέπει να μάθετε να εκφράζεστε ερωτικά με ποικίλους τρόπους, τονίζει ο κ. Γουδέβενος.

«Θα πρέπει να ξεκινήσετε αργά και να αυξήσετε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα σταδιακά. Όμως προσοχή, μην αφήσετε το σεξ να υποβάλει την πλάτη σας σε αφύσικες καταπονήσεις. Μη ντραπείτε στιγμή να ζητήσετε βοήθεια από τους ειδικούς και να θυμάστε ότι οι αποτυχημένες προσπάθειες για ερωτική έκφραση δε σημαίνουν αποτυχία της σχέσης σας».

Σχετικά:

Παράξενες ιστορίες πιλότων: Μπουκάλι για τουαλέτα, σεξ στο πιλοτήριο
Σεξ και μνημόνιο: Ο Θάνος Ασκητής μιλά στο Sputnik για την κρίση στις σεξουαλικές επαφές
Ψυχική ασθένεια η εξάρτηση από το σεξ σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Η πορνογραφία λειτουργεί σαν φαστ φουντ και μειώνει την όρεξη για σεξ!
Tags:
ερωτικές σχέσεις, πόνος, σεξ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK