11:28 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Τα κεντρικά γραφεία της PayPal στην Καλιφόρνια

Λογαριασμούς ακροδεξιών αλλά και αντιφασιστικών οργανώσεων ακύρωσε η PayPal

© AP Photo / Jeff Chiu
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

H εταιρεία υποστηρίζει ότι «δεν επιτρέπουμε οι υπηρεσίες PayPal να χρησιμοποιούνται για την προώθηση μίσους, βίας ή άλλων μορφών μισαλλοδοξίας», δημιουργώντας όμως αντιδράσεις σχετικά σύγκριση των δύο πλευρών.

Την ακύρωση λογαριασμών αρκοδεξιών, ρατσιστικών αλλά και αντιφασιστικών οργανώσεων των ΗΠΑ ακύρωσε την Παρασκευή η ηλεκτρονική πλατφόρμα πληρωμών PayPal. 

Μεταξύ των ακυρωμένων λογαριασμών είναι και εκείνος της νεοφασιστικής οργάνωσης Proud Boys των ΗΠΑ, αλλά και ο προσωπικός λογαριασμούς του επικεφαλής της οργάνωσης Γκάβιν Μσίνες. 

Ωστόσο, η εταιρεία έθεσε στο ίδιο πλαίσιο και αρκετές αντιφασιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων του Αντιφασιστικού Δικύου, της Antifa Sacramento και της Atlanta Antifa.

Η πλατφόρμα, σύμφωνα με το The Verge, ακολουθεί τις αντίστοιχες κινήσεις του Amazon και του Facebook ύστερα από πολλές κατηγορίες για παράνομες συμπεριφορές των οργανώσεων αυτών.

«Η επίτευξη της απαραίτητης ισορροπίας ανάμεσα στην προάσπιση της ελεύθερης έκφρασης, του ανοιχτού διαλόγου, της προστασίας των αρχών της ανεκτικότητας, της πολυμορφίας και του σεβασμού για όλους τους ανθρώπους αποτελεί πρόκληση που πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σήμερα», τονίζει η PayPal.

«Δουλεύουμε σκληρά για να επιτύχουμε τη σωστή ισορροπία και να διασφαλίσουμε ότι οι αποφάσεις μας είναι καθοδηγούμενες από αξίες και όχι από πολιτικές. Εξετάζουμε προσεκτικά τους λογαριασμούς και λαμβάνουμε τις κατάλληλες ενέργειες. Δεν επιτρέπουμε οι υπηρεσίες PayPal να χρησιμοποιούνται για την προώθηση μίσους, βίας ή άλλων μορφών μισαλλοδοξίας που εισάγουν διακρίσεις», τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της για το θέμα.

«Η οργάνωσή μας απορρίπτει εντελώς τη στάση των "δύο άκρων" που λαμβάνει η PayPal», τονίζει από την πλευρά της η αντιφασιστική οργάνωση Atlanta Antifa, καταδικάζοντας τη σύγκριση με τις ακροδεξιές οργανώσεις.

Tags:
αντιφασιστική οργάνωση, ακροδεξιά, λογαριασμοί, ακύρωση, PayPal
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK