07:42 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Έτος - σταθμός φαίνεται πως είναι το 2018 για τα smartphones καθώς για πρώτη φορά από το 2007 οπότε και παρουσιάστηκε το πρώτο iPhone, οι πωλήσεις των «έξυπνων» κινητών θα καταγράψουν κάμψη.

Αλλαγές στην αγορά των smartphones βλέπουν οι ειδικοί τη στιγμή που για πρώτη φορά φέτος, οι πωλήσεις των «έξυπνων» κινητών θα παρουσιάσουν κάμψη.

Από το 2007, οπότε και ο συνιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς, παρουσίαζε το πρώτο iPhone, όλα δείχνουν πως φέτος, το 2018, βρισκόμαστε ενώπιον καμπής στη βιομηχανία των smartphones. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, οι πωλήσεις θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά κάμψη, κατά 0,7%, στις 1,455 δισεκατομμύριο συσκευές, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ενώ ορατά είναι και τα σημάδια υπερκορεσμού.

Στις ΗΠΑ, το 91% των ενηλίκων κάτω των 50 ετών χρησιμοποιεί smartphone, ενώ στην Ευρώπη, στο τέλος του 2017, το 85% του πληθυσμού είχε συμβόλαιο κινητού, με τα 2/3 να κατέχουν συσκευή smartphone. Σε όλον τον πλανήτη, οι χρήστες smartphone αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τα τρία δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το γραφείο μελέτης της αγοράς Forrester, που εκτιμά ότι είναι πλέον δύσκολο να αυξηθεί αυτός ο αριθμός.

Όπως τονίζεται, το σχέδιο των συσκευών έχει μείνει σχεδόν ίδιο από το πρώτο iPhone μέχρι το τελευταίο και οι βελτιώσεις εντοπίζονται κυρίως στην απόδοση ή στο μέγεθος της οθόνης. Η βελτίωση των επιδόσεων έχει προκαλέσει, μάλιστα, αυξήσεις των τιμών με τα πλέον προηγμένα μοντέλα γνωστών εταιρειών να ξεπερνούν τα 1.000 δολάρια.

Αναλυτές που επικαλείται το ΑΠΕ υποστηρίζουν πως η κατάσταση της αγοράς είναι τέτοια που απαιτείται στροφή προς τη βελτίωση της εμπειρίας με χρήση νέου τύπου αξεσουάρ που θα συμπληρώνουν τα smartphones. O Έιμι Γουέμπ, ιδρυτής του «Future Today Institute» έκανε λόγο για «αόρατα» αντικείμενα με σύνδεση στο ίντερνετ, όπως ακουστικά εφοδιασμένα με υποδοχείς και μεγάφωνα, δακτυλίδια και βραχιόλια που ανιχνεύουν κινήσεις και συνδεδεμένα γυαλιά.

«Στο μέτρο που τα ρολόγια, τα γυαλιά, τα ακουστικά ή ακόμη και τα ρούχα θα είναι περισσότερο "συνδεδεμένα" και έξυπνα, θα περάσουμε από το άγγιγμα στην φωνή, και τότε το smartphone "θα εξαφανισθεί", υπό την έννοια ότι δεν θα βγαίνει πια από την τσέπη ή την τσάντα. Αλλά είναι μία αλλαγή που θα γίνει σιγά-σιγά, θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 έως 10 χρόνια για να γίνει, χωρίς να μιλήσουμε για τον χρόνο που είναι αναγκαίος για να υιοθετηθεί από την μάζα», δήλωσε η αναλύτρια του Gartner, Ρομπέρτα Κόζα.

Tags:
κινητά, κινητά τηλέφωνα, smartphones, iPhone, Apple
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK