01:41 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, διέγραψε ψευδείς και κακόβουλους λογαριασμούς με κίνητρα οικονομικής κερδοσκοπίας.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι στο εξάμηνο Απριλίου-Σεπτεμβρίου 2018 διέγραψε περισσότερους από ενάμισι δισεκατομμύριο ψευδείς (fake) και κακόβουλους λογαριασμούς, έναντι 1,3 δισεκατομμυρίου που είχε απενεργοποιήσει στο αμέσως προηγούμενο εξάμηνο. Οι περισσότεροι λογαριασμοί είχαν κίνητρα οικονομικής κερδοσκοπίας μάλλον παρά παραπληροφόρησης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ.

Το Facebook έχει περίπου 2,3 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες. Το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε επίσης ότι κάνει προόδους στην ανίχνευση και καταπολέμηση του λόγου μίσους, της βίας και άλλων παραβιάσεων των κανονισμών του, ακόμη και προτού υπάρξει κάποια αναφορά ή καταγγελία από χρήστη. Έτσι, στο τελευταίο εξάμηνο διπλασίασε σε σχέση με το προηγούμενο τον αριθμό των σχετικών περιστατικών που μόνο του εντόπισε, με τη βοήθεια και της τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί, πέρα από το εξειδικευμένο προσωπικό του.

Σχετικά:

Ο Ζούκερμπεργκ συμμετέχει σε γκρουπ στο Facebook και τα μέλη του ξετρελαίνονται
Ένα εκατομμύριο Ευρωπαίοι χρήστες εγκατέλειψαν το Facebook το τελευταίο τρίμηνο
Πρόστιμο 500.000 λιρών επέβαλε στο Facebook η Βρετανία
Tags:
λογαριασμοί, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαγραφή, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK