05:58 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κυτταρίτιδα σχετίζεται με μεταβολικές και ενδοκρινικές διαταραχές και μπορεί να μειωθεί μέσω της μεσογειακής διατροφής.

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα υγείας, καθώς πίσω της κρύβονται πολλά στοιχεία του μεταβολικού συνδρόμου. Η θεραπεία ή μείωσή της περνά μέσα από τη θεραπεία του μεταβολικού συνδρόμου, που στο επίκεντρό της έχει μια υγιεινή, ισορροπημένη, μεσογειακού τύπου διατροφή και καθημερινή άσκηση. Τα παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας (ESODIMESO), διευθυντής Α Παθολογικής Κλινικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Σωτήριος Αδαμίδης, στη διάρκεια του 4ου Forum Υγείας, οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

«Σήμερα με μια εξέταση του μεταβολικού προφίλ κάθε γυναίκας, που μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα στο ιατρείο, μπορούμε να προσδιορίσουμε τόσο τα αίτια, όσο και το στάδιο της κυτταρίτιδας μιας γυναίκας. Αντιμετωπίζοντας τις υποκείμενες μεταβολικές και ενδοκρινικές διαταραχές που κρύβονται πίσω από την κυτταρίτιδα, αυτή θα αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά και με μόνιμα αποτελέσματα», επισήμανε ο κ. Αδαμίδης.

Τα πέντε βήματα της πρόληψης του μεταβολικού συνδρόμου

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ, η πρόληψη του διαβήτη, της παχυσαρκίας, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του μεταβολικού συνδρόμου, μπορεί να γίνει αν ακολουθήσουμε πέντε απλά βήματα, επισήμανε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Στέφανος Κέιλς.

Τα πέντε αυτά βήματα, που ουσιαστικά αποτελούν και τους πέντε τρόπους της μεσογειακής διατροφής που οδηγούν σε υγιεινή ζωή και μακροζωία είναι τα εξής:

Να πίνουμε νερό αντί αναψυκτικών.

Να χρησιμοποιούμε λάδι αντί για βούτυρο (ακόμη και στο τηγάνι).

Να τρώμε λευκό αντί κόκκινου κρέατος

Να εντάξουμε στην διατροφή μας όσπρια και αβγά, περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Να καταναλώνουμε ψωμί και ζυμαρικά ολικής άλεσης.

Προσοχή στην κατανάλωση των super foods το πρωί

Τα αποξηραμένα φρούτων που είναι γνωστά ως super foods θα πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή, ιδίως το πρωί, προειδοποίησε από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης δερματολόγος- αφροδισιολόγος, Μαρία Καρδάση.

Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή τα αποξηραμένα φρούτα είναι ότι προκαλούν γλυκαιμία (δηλαδή ανεβάζουν τη γλυκόζη στο αίμα), με συνέπεια να ανεβαίνει και η ινσουλίνη. Όπως εξήγησε η κ. Καρδάση, τα αποξηραμένα φρούτα έχουν συμπυκνωμένη φρουκτόζη και όταν καταναλώνονται μόνα τους ανεβάζουν τη γλυκόζη στο αίμα και η γλυκόζη, την οποία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το οργανισμός, συμπυκνώνεται πάνω στο κολλαγόνο και το καταστρέφει και κατά συνέπεια καταστρέφεται σταδιακά και ο οργανισμός.

«Δεν πρέπει να καταναλώνονται μόνα τους, γιατί ανεβάζουν τη γλυκαιμία, ούτε τα συνιστούμε πρωί- πρωί. Επειδή τα αποξηραμένα φρούτα είναι υδατάνθρακες, συνιστούμε να καταναλώνονται μαζί με πρωτεΐνη και λίπος. Π.χ., αν θέλουμε να τα φάμε στο πρωινό να φάμε μια ομελέτα ασπραδιών που είναι πρωτεΐνη, ξηρό καρπό ή ταχίνι που είναι λίπος και εκεί μπορούμε να βάλουμε μία μικρή ποσότητα, 2-3 ούτε ένα παραπάνω, αποξηραμένων φρούτων» επισήμανε η κ. Καρδάση.

Tags:
μεσογειακή διατροφή, υγεία, κυτταρίτιδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK