04:35 16 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στη Σελήνη και θα το κάνουμε πιο σύντομα από όσο νομίζετε», ανακοίνωσε, σήμερα, με μήνυμά του στο Twitter, ο επικεφαλής της NASA, Τζιμ Μπρίντεστάιν.

Η συνεργασία της NASA με ιδιωτικές αμερικανικές εταιρείες — οι λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν στις 29 Νοεμβρίου — θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να επιστρέψουν στη Σελήνη πιο σύντομα από ό,τι αναμενόταν, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της NASA, Τζιμ Μπρίντεστάιν.

«Θα ανακοινώσουμε νέες συνεργασίες με αμερικανικές εταιρείες για τη Σελήνη (…) αυτήν την Πέμπτη. Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στη Σελήνη και θα το κάνουμε πιο σύντομα από όσο νομίζετε!», ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter.

​Δεν υπάρχουν πληροφορίες ακόμη για το ποιες θα είναι οι εταιρείες, με τις οποίες θα συνεργαστεί η NASA στην εφαρμογή του αμερικανού προγράμματος για τη Σελήνη ή για το πόσα θα δαπανηθούν για αυτή τη διαδικασία. 

Με την έλευση του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία στις ΗΠΑ, η χώρα ανακοίνωσε ότι έχει αναλάβει και πάλι το πρόγραμμά της για τη Σελήνη, σημειώνοντας ότι η επιστροφή και η συνεχής παρουσία ανθρώπων στη Σελήνη θα ήταν ένα βήμα και για τις επανδρωμένες αποστολές στον Άρη.

Tags:
διάστημα, NASA, Σελήνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK