14:21 19 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Κινητό δίπλα σε υπολογιστή

Κινδυνεύουν τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 100 εκατομμυρίων χρηστών του Quora

TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σύμφωνα με ανακοίνωση της μεγάλης διαδικτυακής πλατφόρμας ερωτήσεων - απαντήσεων, η πρόσβαση που απέκτησε κακόβουλο τρίτο μέρος στο σύστημα της εταιρείας, θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών.

Τα προσωπικά δεδομένα 100 εκατομμυρίων χρηστών της πλατφόρμας Quora φαίνεται πως έχουν τεθεί σε κίνδυνο, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ένα κακόβουλο τρίτο μέρος κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημά της.

Σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του Quora, Άνταμ Ντ' Άνζελο, η παραβίαση, που ανακαλύφθηκε στις 30 Νοεμβρίου επηρεάζει περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες.

«Ανακαλύψαμε ότι κάποιοι λογαριασμοί χρηστών μας έχουν εκτεθεί από μη εγκεκριμένη πρόσβαση στα συστήματά μας. Έχουμε λάβει βήματα για να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση ελέγχεται και ενημερώνουμε τους χρήστες που επηρεάστηκαν», αναφέρει η ανάρτηση της πλατφόρμας ερωτήσεων — απαντήσεων στο Twitter.

Οι δράστες είναι πιθανό να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες όπως τα ονόματα, οι κωδικοί, αλλά και τα προσωπικά μηνύματα των χρηστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Forbes, κάποιοι είναι πιθανό να μη γνωρίζουν ότι έχουν επηρεαστεί, καθώς το Quora ήταν συνδεδεμένο με το Facebook και κάποιοι μπορεί να έχουν γίνει μέλη χωρίς να το θυμούνται.

 

Tags:
κίνδυνος, διαδίκτυο, προσωπικά δεδομένα, Quora
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK