05:09 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων προσωπικών στοιχείων φέρεται να παρείχε η Facebook σε συγκεκριμένες εταιρείες, όπως η Airbnb, η Lyft και η Netflix. Τι αποκαλύπτεται σε έγγραφα του βρετανικού Κοινοβουλίου.

Υπέρ συγκεκριμένων εταιρειών φαίνεται πως ενεργούσε η Facebook, όπως αποκαλύπτεται από μεγάλο όγκο εσωτερικών εγγράφων, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Πρόκειται για ντοκουμέντα με emails κορυφαίων στελεχών της διοίκησης της περιόδου 2012-2015, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Facebook ενεργούσε υπέρ συγκεκριμένων εταιρειών, όπως η Airbnb, η Lyft και η Netflix, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα αποκλειστικής πρόσβασης στα δεδομένα των πολιτών.

​Την ίδια ώρα, η Facebook κατηγορείται πως μπλόκαρε την πρόσβαση άλλων εταιρειών σε αντίστοιχες βάσεις δεδομένων της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικών δικτύων.

​Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η αμερικανική εταιρεία επισημαίνει ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα αποτελούν «ένα μέρος της ιστορίας», γεγονός το οποίο οδηγεί στην παρερμηνεία αυτών, ενώ επαναλαμβάνει ότι «ουδέποτε πούλησε δεδομένα χρηστών».

Η Βουλή των Κοινοτήτων απέκτησε τα επίμαχα ντοκουμέντα από τον διευθύνοντα σύμβουλο μίας μικρής εταιρείας IT, της Six4Three, η οποία έχει ήδη μηνύσει τη Facebook. 

Σχετικά:

«Μπλόκο» του Facebook σε φωτογραφία του Μακρόν για γυμνό και σεξουαλικό περιεχόμενο
Το Facebook μπλόκαρε φωτογραφία του Μακρόν για γυμνό και σεξουαλικό περιεχόμενο
Δεν παραιτείται από την προεδρία του Facebook ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ
«Έπεσαν» Facebook και Instagram
Tags:
social media, διαδίκτυο, χρήστες, προσωπικά δεδομένα, Facebook, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK