09:49 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα βίντεο με εντυπωσιακά πλάνα από την εκτόξευση πυραύλου Falcon 9 της NASA, με σκοπό να μεταφέρει υλικά απαραίτητα για τον εφοδιασμό μελλοντικών αποστολών εξερεύνησης του Διαστήματος κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ένας πύραυλος τύπου Falcon 9 ο οποίος μετέφερε ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Dragon της Space X, εκτοξεύθηκε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ με προμήθειες και νέα πειράματα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station — ISS), σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ (NASA).

«Το… διαστημικό σκάφος Dragon απογειώθηκε στις 1:16 μ.μ. επί πυραύλου Falcon 9 από το συγκρότημα διαστημικής εκτόξευσης 40, στην αεροπορική βάση Κανάβεραλ στη Φλόριντα», ανέφερε η ανακοίνωση.

​Η NASA εξήγησε ότι το ωφέλιμο φορτίο 5,600 λιβρών του Dragon περιλάμβανε την τρίτη αποστολή ρομποτικού ανεφοδιασμού για την πρώτη μεταφορά και τη μακροπρόθεσμη αποθήκευση υγρού μεθανίου σε μικροβαρύτητα, ένα βασικό βήμα για την ανάπτυξη δυνατοτήτων ανεφοδιασμού στο διάστημα για μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.

​Η πρώτη φάση του πυραύλου Falcon απορρίφθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης και κατέληξε στη θάλασσα μετά από τη δυσλειτουργία ενός από τα πτερύγια του, σημείωσε η Space X μέσω του Twitter.

Tags:
Space X, NASA, πύραυλος, ακρωτήριο Κανάβεραλ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK