02:13 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το σίριαλ του σκανδάλου που εμπλέκει τη γερμανική εταιρεία Volkswagen καλά κρατεί, με την θυγατρική της, AUDI να ανακαλεί επιπλέον 64.000 οχήματα από την αγορά αυτοκινήτων.

Ο γνωστός κατασκευαστής αυτοκινήτων από τη Γερμανία, Audi, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα αποσύρει περίπου 64.000 αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ V-TDI εξαιτίας του σκανδάλου για τη πλαστογράφηση των εκπομπών ρύπων από κινητήρες ντίζελ.

«Αύριο, η AUDI AG θα ανακαλέσει περίπου 64.000 επιπλέον οχήματα με κινητήρες V-TDI στα εργαστήρια. Με την έγκριση της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μεταφορών (KBA), οι μισές από τις οκτώ ανακλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες V-TDI θα εφαρμοστούν τώρα. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου τα δύο τρίτα των περίπου 151.000 οχημάτων στη Γερμανία που καλύπτονται από το πρότυπο εκπομπών Euro 6», ανέφερε η δήλωση της εταιρείας.

Η KBA επέτρεψε επίσης στην Audi να ενημερώσει το λογισμικό του κινητήρα σε ορισμένα από αυτά τα αυτοκίνητα.

«Αυτό επηρεάζει περίπου 103.500 οχήματα των μοντέλων A6, A7 Sportback και A8, καθώς και τα SUV Q5 και SQ5 TDI SUV, όπως τα μοντέλα A6 και A7 Sportback με 200 kW (272 hp), τα οποία εγκρίθηκαν στα μέσα Νοεμβρίου, αυτά τα μοντέλα τροφοδοτούνται επίσης από έναν κινητήρα V6 TDI», ανέφερε η δήλωση.

Όπως πρόσθεσε η εταιρεία, αυτή η ενημέρωση θα περιλαμβάνει την αφαίρεση ενός στοιχείου λογισμικού από το σύστημα διαχείρισης του κινητήρα.

Το 2015, η μητρική εταιρεία της Audi, η Volkswagen, αποδείχθηκε ότι συμμετείχε στην πλαστογράφηση των αποτελεσμάτων σε δοκιμές εκπομπών ρύπων για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της. Η εταιρεία αναγνώρισε ότι 11 εκατομμύρια από τα οχήματά της σε όλο τον κόσμο είχαν εξοπλιστεί με ένα τέτοιο λογισμικό και συμφώνησε να καταβάλλει ένα τεράστιο πρόστιμο. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποχρέωσε την εταιρεία να ανακαλέσει περίπου 500.000 αυτοκίνητα εξοπλισμένα με το συγκεκριμένο λογισμικό που κατασκευάστηκαν την περίοδο μεταξύ των ετών 2009-2015.

Tags:
Volkswagen, AUDI, αυτοκίνητο, Γερμανία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK