16:51 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα νέο μεγαλεπήβολο σχέδιο προετοιμάζει ο ρωσικός διαστημικός οργανισμός Roscosmos, καθώς προτίθεται να δημιουργήσει ένα νέο πύραυλο φορέα διαστημικών σκαφών για την εξερεύνηση του διαστήματος.

Ο ρωσικός οργανισμός για την εξερεύνηση του διαστήματος Roscosmos θα υποβάλει στη ρωσική κυβέρνηση το σχέδιο της κατασκευής ενός βαρέως πυραύλου για μια μη επανδρωμένη αποστολή γύρω από τη Σελήνη μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Την αποκάλυψη έκαναν στο Sputnik δύο πηγές στον κλάδο της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, προσθέτοντας ότι το έργο εκτιμάται στα 1,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια (22,6 δισ. δολάρια).

«Ένα εσωτερικό σημείωμα της Roscosmos ορίζει ότι το έργο στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού προγράμματος για τη δημιουργία ενός βαρέος πυραύλου-φορέα θα πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στο εκτελεστικό όργανο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Πρόκειται για το πρόγραμμα 2020-2030, ενώ για το πρόγραμμα απαιτούνται περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια», ανέφερε μία από τις πηγές. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πρόγραμμα προβλέπει το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός πυραύλου για τη διεξαγωγή μιας μη επανδρωμένης πτήσης γύρω από τη Σελήνη.

Ειδικότερα, η πηγή πρόσθεσε πως η δημιουργία ενός διαστημικού σκάφους, το οποίο θα μεταφερθεί από τον εν λόγω πύραυλο για σε σεληνιακή τροχιά, θα χρηματοδοτηθεί από ένα ξεχωριστό ομοσπονδιακό πρόγραμμα.

Μια άλλη πηγή δήλωσε ότι μια επανδρωμένη πτήση γύρω από τη Σελήνη αποτελούσε επίσης ένα ενδεχόμενο υπό εξέταση, σημειώνοντας ότι ένα τέτοιο έργο απαιτούσε πρόσθετη χρηματοδότηση.

Την περασμένη εβδομάδα, μια πηγή δήλωσε στο Sputnik ότι οι λεπτομέρειες του πυραύλου θα συζητηθούν από το συμβούλιο επιστήμης και τεχνολογίας της Roscosmos στις 19 Δεκεμβρίου. Η πηγή ανέφερε επίσης ότι η διάταξη του πυραύλου σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2019.

Ολοκληρώνοντας, ο ρωσικός κατασκευαστής πυραυλοκινητήρων NPO Energomash, δήλωσε πως η πρώτη εκτόξευση του πυραύλου προγραμματίστηκε για το 2028.

Tags:
Roscosmos, πύραυλος, διάστημα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK