02:18 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ηλεκτρονικό αυτό χάπι μπορεί να κάνει διαγνώσεις για κάποιο πρόβλημα στον οργανισμό και να μεταδίδει τις πληροφορίες μέσω Bluetooth.

Σημαντικό επίτευγμα από ομάδα ερευνητών των ΗΠΑ.

Κατασκεύασαν ηλεκτρονική κάψουλα, η οποία καταπίνετε αφού εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό ελέγχεται ασύρματα από «έξυπνο» κινητό μέσω Bluetooth.

Η συσκευή αυτή μπορεί είτε να διαγνώσει κάποιο πρόβλημα του οργανισμού, είτε να μεταφέρει στοχευμένα μέσα στο σώμα φαρμακευτική αγωγή, ανάλογα με τις εντολές που του χειριστή του «έξυπνου» κινητού.

Η σπουδαία αυτή συσκευή μπορεί να αξιοποιηθεί για διάφορες παθήσεις, και κυρίως εκείνες που απαιτούν μακροχρόνια χορήγηση φαρμάκων. Θα μπορεί επίσης να διαγνώσει λοιμώξεις, αλλεργίες και άλλες διαταραχές και στη συνέχεια να απελευθερώσει κάποιο φάρμακο.

Η κάψουλα παράγεται σε τρισδιάστατο εκτυπωτή και παραμένει για ένα μήνα μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό. Διασπάται μόνη της σε μικρότερα κομμάτια και αποβάλλεται μέσω της πεπτικής οδού.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Λάνγκερ του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Advanced Materials Technologies», ανέφεραν ότι η κάψουλα είναι δυνατό να επικοινωνήσει ασύρματα και με άλλες ιατρικές συσκευές, τις οποίες ο ασθενής είτε φοράει, είτε έχουν εμφυτευθεί σε αυτόν.

Σχετικά:

Έρευνα: Μικροτσίπ κβαντικών σημείων κάνουν πιο αποτελεσματική την αντικαρκινική θεραπεία
Θεραπεία ασθενών μέσω... εικονικής πραγματικότητας στον Καναδά
Tags:
ερευνητές, χάπια, MIT, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK