18:37 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην «Ευρώπη», ένα από τα 79 φεγγάρια του πλανήτη Δία αναμένεται να ψάξει η NASA για σημάδια εξωγήινης ζωής, κάτω από την παγωμένη επιφάνειά της με τη χρήση ρομπότ.

Μια ομάδα επιστημόνων που συνεργάζονται με τη NASA θα χρησιμοποιήσουν ένα πυρηνοκίνητο ρομπότ που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν εάν υπάρχει ζωή κάτω από τον πάγο στην Ευρώπη, το φεγγάρι του Δία.

Τα υπάρχοντα δεδομένα δείχνουν ότι η επιφάνεια της «Ευρώπης» καλύπτεται από μια συμπαγή παγωμένη επιφάνεια έναν ωκεανό νερού, κάτι που κάνει αυτό το φεγγάρι του Δία ένα από τα πιο πιθανά μέρη στο ηλιακό μας σύστημα για να αναπτυχθεί η ζωή.

Μια προτεινόμενη «σήραγγα» μέσα στον πάγο που θα διανοιχθεί από το ρομπότ, βρίσκεται στη αιχμή μιας μελέτης ιδεών βασισμένης σε τεχνολογίες ικανές να διαπερνούν το στρώμα πάγου της Ευρώπης με αισθητήρες και να στέλνουν τα δεδομένα που λαμβάνονται πίσω στη Γη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πάχος του πάγου κυμαίνεται μεταξύ δύο και 30 χιλιομέτρων.

«Η Ευρώπη μπορεί να αποκαλύψει τα απαραίτητα στοιχεία σε έναν από τους μακροχρόνιους στόχους της NASA — να καθορίσει εάν είμαστε ή όχι μόνο στο σύμπαν. Ο επιστημονικός στόχος της αποστολής είναι να αναζητήσει στοιχεία για τη ζωή στην Ευρώπη».

Tags:
πάγος, φεγγάρι, εξερεύνηση, NASA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK