19:27 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Διαστημική έκρηξη

Επιστήμονας προειδοποιεί πως το «Big Rip» θα ανακυκλώσει το Σύμπαν

CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ήθαν Σίγκελ, ένας θεωρητικός αστροφυσικός και καθηγητής στο Κολλέγιο Lewis & Clark στο Όρεγκον, αναφέρθηκε στη θεωρία του «Big Rip», ένα φαινόμενο το οποίο προσομοιάζει στο «Big Bang» και αναμένεται να προκαλέσει συνταρακτικές αλλαγές στο σύμπαν.

Ο αστροφυσικός ισχυρίστηκε ότι αυτό το καταστρεπτικό συμβάν κοσμικών διαστάσεων ίσως δεν αποτελέσει ακριβώς το τέλος κάθε ζωής όπως την ξέρουμε, αλλά μάλλον να οδηγήσει σε ένα νέο «Big Bang».

Ο Ήθαν Σίγκελ, ένας θεωρητικός αστροφυσικός και καθηγητής στο Κολλέγιο Lewis & Clark στο Όρεγκον, ανακοίνωσε ότι το «Big Rip», ένα κοσμικό γεγονός παρόμοιο με την έκρηξη του «Big Bang», μπορεί να συμβεί σε περίπου 22 δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα και να σκίσει κυριολεκτικά το σύμπαν.

Σύμφωνα με την Daily Express, η έννοια του «Big Rip» απέκτησε υπόσταση για πρώτη φορά το 2003 από τον Ρόμπερι Κάλγουελ, τον Μαρκ Καμιονκόβσκι και τον Νέβιν Γουιντμπέργκ σε ένα έγγραφο με τίτλο «Phantom Energy and Cosmic Doomsday». Η συγκεκριμένη θεωρία υποθέτει ότι αν το σύμπαν μας συνεχίσει να επεκτείνεται, θα φτάσει τελικά σε ένα σημείο «όπου όλες οι δυνάμεις που το συγκρατούν μαζί θα ξεπεραστούν από τη σκοτεινή ενέργεια».

«Αν η θεωρία του «Big Rip» είναι σωστή, όλα στο σύμπαν θα μειωθούν στα πιο θεμελιώδη συστατικά τους, σε μία κατάσταση παρόμοια με τα πρώτα στάδια του «Big Bang»», σημείωσε ο Σίγκελ.

Ωστόσο, ενώ ορισμένοι από τους υπερασπιστές της θεωρίας πιστεύουν ότι το «Big Rip» θα είναι το τέλος του σύμπαντος όπως το ξέρουμε, ο Σίγκελ ισχυρίζεται ότι αντ 'αυτού «θα ανακυκλώσει» το σύμπαν.

Tags:
Big Bang, Big Rip, σύμπαν, έκρηξη, ενέργεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK