07:33 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την επανεμφάνισή τους στους δρόμους των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανία θα πραγματοποιήσουν τα οχήματα με σύστημα αυτόνομης πλοήγησης της γνωστής εταιρείας Uber.

Τα αυτόνομης πλοήγησης οχήματα της Uber επιστρέφουν στους δημόσιους δρόμους στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανία εννέα μήνες μετά το θάνατο μίας 49χρονής γυναίκας στις 18 Μαρτίου σε ατύχημα, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο της εταιρείας στο Τέμπε, ένα προάστιο του Φοίνιξ της Αριζόνα.

Το 2018, η Uber άρχισε να δοκιμάζει οχήματα με σύστημα αυτόνομης πλοήγησης στις μητροπολιτικές περιοχές του Πίτσμπουργκ και του Φοίνιξ. Ωστόσο, το πρόγραμμα σταμάτησε τον Μάρτιο, όταν η Elaine Herzberg χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από ένα όχημα της εταιρείας ενώ βρισκόταν σε βόλτα με το ποδήλατό της.

Το βίντεο από το περιστατικό δείχνει ότι το αυτοκίνητο κινείται σε έναν σκοτεινό δρόμο, όταν ξαφνικά η μορφή της Χέρτζμπεργκ φωτίζεται από τους προβολείς. Τη στιγμή της σύγκρουσης, η τελευταία εμφανίζεται να έχει τα μάτια της μακριά από το δρόμο. Το βίντεο αργότερα αποκάλυψε ότι τη στιγμή της σύγκρουσης εκείνη παρακολουθούσε ένα βίντεο στο τηλέφωνό της.

Μετά από το συγκεκριμένο ατύχημα, η Uber έκλεισε το πρόγραμμα δοκιμών της στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, επανεγκατέστησε τελικά κάποια από τα συστήματα τα οποία είχαν υποστεί αναβαθμίσεις αναφορικά με την ασφάλεια πλοήγησης, ανέφερε η εταιρεία Ars Technica.

Προς το παρόν, τα αυτόνομης πλοήγησης οχήματα Volvo SUV της Uber θα επιτρέπεται έχουν μέγιστη τελική ταχύτητα 25 μίλια / ώρα, έχοντας οδηγό «ασφαλείας» καθώς και έναν πρόσθετο υπάλληλο της Uber στο κάθισμα του συνοδηγού.
Η οικογένεια της Χέρτζμπεργκ έφθασε σε συμφωνία με την Uber 10 λίγες ημέρες μετά το θανατηφόρο ατύχημα. Τα στοιχεία του διακανονισμού δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Tags:
σύστημα πλοήγησης, Uber, Πενσιλβάνια, Πίτσμπουργκ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK