21:17 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Τα γραφεία της Yandex στη Μόσχα

Ρωσική εταιρεία αδειοδοτήθηκε για να δοκιμάσει μη επανδρωμένα αυτοκίνητα στο Τελ Αβίβ

© Sputnik / Maxim Blinov
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20

Στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ, θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το αυτοκίνητο της με σύστημα οδήγησης χωρίς οδηγό, η γνωστή ρωσική εταιρεία τεχνολογίας Yandex.

Η γνωστή εταιρεία τεχνολογίας της Ρωσίας, Yandex, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είχε λάβει άδεια από τις ισραηλινές αρχές για να δοκιμάσει μη επανδρωμένα αυτοκίνητα στο Τελ Αβίβ.

«Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Yandex έχει λάβει άδεια από το ισραηλινό υπουργείο Μεταφορών και Οδικής Ασφάλειας για να δοκιμάσει το αυτοκίνητο της σε δημόσιους δρόμους [του Τελ Αβίβ]. Το αυτοκίνητο έχει πλέον λάβει επίσημη έγκριση για να κινείται αυτόνομα με μηχανικό ασφαλείας στο κάθισμα του οδηγού», αναφέρει η δήλωση της εαιρείας.

Το Ισραήλ είναι η τρίτη χώρα όπου η Yandex θα δοκιμάσει τα οχήματα της, αφού διεξάγει σχετικές δοκιμές στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τη δήλωση.

Σχολιάζοντας την απόφαση της εταιρείας να επιλέξει το Ισραήλ, ο επικεφαλής του συγκεκριμένου προγράμματος της Yandex ανέφερε στη δήλωσή του ότι το Ισραήλ αποτελούσε «μια προφανή επιλογή» καθώς ήταν μια από τις πρώτες χώρες εκτός Ρωσίας όπου η εταιρεία ήθελε να επεκτείνει τις δοκιμές της.

Τόνισε ότι η Yandex είχε την τιμή να είναι «μία από τις πρώτες εταιρείες στη χώρα που έλαβε άδεια να δοκιμάσει αυτοκίνητα δίχως οδηγό».

Η Yandex άρχισε να ασχολείται με τα συγκεκριμένα συστήματα το 2016 και εισήγαγε το πρώτο πρωτότυπο το Μάιο του περασμένου έτους.

Tags:
αυτοκίνητο, Yandex, Ρωσία, Τελ Αβίβ, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK