07:58 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι SNH48, ένα κινεζικό μουσικό συγκρότημα, εισήλθε για τα καλά στη σφαίρα της τεχνητής νοημοσύνης (AI), καθώς πρόσφατα κοινοποίησε βίντεο με τα μέλη του να τραγουδούν δίπλα στα ψηφιακά τους αντίγραφα.

Το μουσικό βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε την Παραμονή των Χριστουγέννων από τις SNH48, ένα μουσικό συγκρότημα από την Κίνα με έδρα τη Σαγκάη, αποτελεί το πρώτο τραγούδι στον κόσμο με πρωταγωνιστές τους τραγουδιστές και τα ψηφιακά πιστά αντίγραφά τους.

Σύμφωνα με την South China Morning Post, το βίντεο είναι «το πρώτο εμπορικό τραγούδι στον κόσμο με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους και τα πιστά ψηφιακά 3D αντίγραφά τους».

Όπως εξήγησε η «υπαρχηγός» του SNH48, Χιονγκ Γουέι, το τραγούδι έκανε το «πρώτο βήμα για να τεστάρει τα νερά στην αγορά ψηφιακών αντιγράφων» και πως τώρα το συγκρότημα σκοπεύει να δημιουργήσει πιο προηγμένα είδωλα με τα οποία θα δημιουργήσουν νέα άλμπουμ και ταινίες.

«Τα ανθρώπινα αντίγραφα είναι σχεδόν τέλεια, έχουν τα όριά τους από την άποψη της ηλικίας και μπορεί να κουτσομπολεύουν για τις ερωτικές τους περιπέτειες» σχολίασε ο ο ιδρυτής και COO της Oben, Άνταμ Ζενγκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εταιρεία που ανέπτυξε τα αντίγραφα, η ObEN, χρησιμοποιεί φωνητικές εγγραφές και φωτογραφίες από τραγουδιστές πραγματικής ζωής για να δημιουργήσουν τους ψηφιακούς κλώνους τους, οι οποίοι είναι ικανοί να τραγουδούν σαν αυτούς και «μιλούν μάλιστα πολλές γλώσσες στις δικές τους φωνές».

«Η τεχνολογία AI που ανέπτυξε η εταιρεία μας έχει μεγάλες δυνατότητες στη βιομηχανία ψυχαγωγίας», δήλωσε ο Ζενγκ. «Ας πούμε ότι έχετε έναν ηθοποιό που πρωταγωνιστεί σε μια ταινία. Ένας παραγωγός μπορεί να τον θέλει να τραγουδήσει το τραγούδι των τίτλων, στο οποίο μπορεί να μην είναι καλός. Μπορούμε να φτιάξουμε το αντίγραφό του να τραγουδήσει για αυτόν».

Tags:
βίντεο, μουσικό συγκρότημα, αντίγραφο, Σαγκάη, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK