22:06 22 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Ωκεανός

Γάλλος θα διαπλεύσει τον Ατλαντικό σε βαρέλι με μόνη βοήθεια τα ρεύματα του ωκεανού

CC0 / Pixabay
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Για ένα ιδιαίτερο ταξίδι ξεκίνησε ένας Γάλλος 71 ετών, ο Zαν-Ζακ Σαβέν, ο οποίος στοχεύει να διανύσει 4.500 χιλιόμετρα θαλάσσης και να φτάσει στις ακτές της Καραϊβικής μέσα σε μία κάψουλα.

Ένας περιπετειώδης και ριψοκίνδυνος άντρας 71 ετών από τη Γαλλία ξεκίνησε τον διάπλου του Ατλαντικού Ωκεανού μέσα σε μια πορτοκαλί κάψουλα σε σχήμα βαρελιού.

Για να φθάσει στον προορισμό του, θα εκμεταλλευτεί μόνο τα θαλάσσια ρεύματα, όπως αναφέρει το BBC στην ιστοσελίδα του.

O Zαν-Ζακ Σαβέν ξεκίνησε από το Ελ Χιέρο στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας και στοχεύει να φθάσει στην Καραϊβική μέσα σε τρεις μήνες.

Η κάψουλα έχει υποστεί μετατροπές και διαθέτει ένα κρεβάτι, μια κουζίνα και ένα αποθηκευτικό χώρο.

Κατά μήκος της διαδρομής,ο Σαβέν θα αφήνει αναγνωριστικά σημάδια ώστε να βοηθήσει τους ωκεανογράφους να μελετήσουν τα ρεύματα του Ατλαντικού.

«Ο καιρός είναι υπέροχος. Έχει κύμα ένα μέτρο και κινούμαι με 2-3 χλμ/ώρα», δήλωσε τηλεφωνικώς στο AFP.
«Για την ώρα η κάψουλά μου αντιδρά πολύ καλά, πάρα πολύ καλά και μέχρι την Κυριακή η πρόγνωση αναφέρει ευνοϊκούς ανέμους».

Το βαρέλι είναι σχεδιασμένο για να αντέχει το συνεχές σφυροκόπημα των κυμάτων.

Όπως διαβάζουμε στο ΑΜΠΕ, ο Σαβέν είναι πρώην αλεξιπτωτιστής του στρατού και έχει επίσης εργαστεί ως πιλότος και φύλακας σε εθνικό πάρκο.

Πιστεύει πως τα ωκεάνια ρεύματα θα βοηθήσουν το βαρέλι του, το οποίο είναι κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ με επικάλυψη ρητίνης, να διανύσει μια απόσταση 4.500 χλμ και να φθάσει στην Καραϊβική.

«Ίσως στα Μπαρμπάντος, παρότι θα ήθελα πολύ να είναι ένα γαλλικό νησί όπως η Μαρτινίκα ή η Γουαδελούπη. Αυτό θα ήταν ευκολότερο για την γραφειοκρατική διεκπεραίωση και για την μεταφορά πίσω στην πατρίδα μου του βαρελιού», αστειεύτηκε.

Tags:
θάλασσα, κάψουλα, Καραϊβική, Ατλαντικός Ωκεανός, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK