12:56 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Απογείωση αεροπλάνου

Γερμανικό κέντρο ερευνών: 459 άτομα σκοτώθηκαν σε 45 αεροπορικά δυστυχήματα το 2018

CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυξημένος σε σχέση με την περυσινή χρονιά ο αριθμός των θυμάτων από αεροπορικά δυστυχήματα σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με το γερμανικό Κέντρο Αξιολόγησης Δεδομένων Κρούσης (Jacdec).

Το 2018, 459 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε 45 αεροπορικά δυστυχήματα σε όλον τον κόσμο —πολύ περισσότερα απ' ότι το 2017, αλλά οι ειδικοί μιλούν απλά για μια «επιστροφή στην ομαλότητα», γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Ο αριθμός των σοβαρών ατυχημάτων στην πολιτική αεροπορία το 2018 παρέμεινε περίπου στο επίπεδο του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στα αεροπορικά δυστυχήματα παγκοσμίως έχει αυξηθεί σημαντικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Αξιολόγησης Δεδομένων Κρούσης Jet Airliner (Jacdec) στη Γερμανία.

Το 2016 το κέντρο κατέγραψε 45 αεροπορικά δυστυχήματα και 559 θανάτους, ενώ το 2017 ο αριθμός των νεκρών από αεροπορικά δυστυχήματα ήταν μόλις 40.

Το Κέντρο Jacdec καταγράφει και αναλύει ατυχήματα και σοβαρά περιστατικά στην πολιτική αεροπορία για σχεδόν 30 χρόνια, καλύπτοντας όλα τα αεροσκάφη βάρους άνω των 5.7 τόνων ή άνω των 19 θέσεων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο επικεφαλής του κέντρου Jacdec, Γιαν Αρουέντ Ρίχτερ, δήλωσε ότι για εφέτος θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για μια «επιστροφή στα φυσιολογικά στοιχεία», καθώς το 2017 αποτέλεσε την «απόλυτη εξαίρεση» με συγκριτικά πολύ λίγους θανάτους. Το γραφείο αεροπορικών ατυχημάτων με έδρα το Αμβούργο ανέλυσε τα στοιχεία για το τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού αεροπλοΐας Aero International. Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο αριθμός των θυμάτων σε αεροπορικές τραγωδίες το 2018 ήταν πάνω από τον μέσο όρο δεκαετίας των 448 νεκρών, αλλά πολύ πιο κάτω από το μέσο όρο των 844 θανάτων τα τελευταία 25 χρόνια.

Tags:
πολιτική αεροπορία, θύματα, αεροπλάνα, αεροπορικό δυστύχημα, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK