02:20 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
A picture taken on December 17, 2015 shows a Soyuz rocket blasting off from the European space centre at Kourou, French Guiana

Εκτοξεύσεις ρωσικών Soyuz με βρετανικούς δορυφόρους στις αρχές του 2019

© AFP 2019 / Jody AMIET
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Μια εκτόξευση θα γίνει τον Φεβρουάριο και μία τον Μάρτιο από το διαστημικό κέντρο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνα.

Δυο εκτοξεύσεις ρωσικών πυραυλικών φορέων Soyuz-ST με βρετανικούς δορυφόρους έχει προγραμματιστεί να γίνουν από το διαστημικό κέντρο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνα, δήλωσε πηγή της αεροδιαστημικής βιομηχανίας στο Sputnik.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η πρώτη εκτόξευση έχει οριστεί για τις 19 Φεβρουαρίου και η δεύτερη για τις 26 Μαρτίου.

Το Soyuz στην πρώτη εκτόξευση θα θέσει σε τροχιά τέσσερις έως έξι βρετανικούς τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους OneWeb και ακόμη τέσσερις αναμένεται να μεταφερθούν στο διάστημα κατά τη δεύτερη εκτόξευση.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ειδικοί της ρωσικής εταιρίας Lavochkin aerospace, θα μεταβούν στο διαστημικό κέντρο περί τα μέσα Ιανουαρίου για να ξεκινήσει η προετοιμασία για την εκτόξευση αλλά και για να εγκαταστήσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό στον οποίοι θα τοποθετηθούν οι δορυφόροι.

Αργότερα θα μεταβούν και άλλοι ειδικευμένοι επιστήμονες για να συναρμολογήσουν και να δοκιμάσουν τους πυραυλικούς φορείς Soyuz-ST αλλά και για να ελεγχθεί η επίγεια υποδομή για τις εκτοξεύσεις.

Τον Ιούνιο του 2015, η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos υπέγραψε συμβόλαια με τη γαλλική Arianespace και την βρετανική OneWeb προκειμένου να πραγματοποιήσει 21 εμπορικές εκτοξεύσεις για τη μεταφορά 672 δορυφόρων στο διάστημα με τους διαστημικούς φορείς Soyuz από το διαστημικό κέντρο Κουρού, καθώς και από τα ρωσικά κοσμοδρόμια του Μπαικονούρ και Βοστότσνι.

Τα τελευταία πέντε χρόνια συνολικά 16 βρετανικοί δορυφόροι O3b μεταφέρθηκαν στο διάστημα από ρωσικούς διαστημικούς φορείς και μπήκαν σε τροχιά. Από το διαστημικό κέντρο Κουρού έχουν γίνει 20 εκτοξεύσεις, Soyuz-ST από τον Οκτώβριο του 2011.

Σχετικά:

Προσγειώθηκε με επιτυχία στο Καζακστάν το Soyuz MS-09
Ρώσοι κοσμοναύτες επιθεωρούν την τρύπα στο εξωτερικό του Soyuz MS-09 (Βίντεο)
Κόβει την ανάσα βίντεο με την εκτόξευση του Soyuz
Tags:
Soyuz, Roscosmos, Βρετανία, Γουιάνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK