18:48 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αλλαγές στην κινητή τηλεφωνία που σκοπό έχουν την προστασία του καταναλωτή έφερε η Πρωτοχρονιά καθώς τίθεται σε ισχύ το τρίτο στάδιο ρυθμίσεων για τις υποχρεώσεις των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Σε εφαρμογή μπαίνει το τρίτο και τελευταίο στάδιο ρυθμίσεων για τις υποχρεώσεις των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών που αποσκοπεί στην προστασία των καταναλωτών.

Σημαντικότερη ρύθμιση του τρίτου αυτού σταδίου αποτελεί η αυτόματη διακοπή παροχής υπηρεσιών για αποφυγή υπερχρεώσεων, όταν ο λογαριασμός ξεπερνά ένα συγκεκριμένο ανώτατο όριο.

Επίσης, καθίσταται υποχρεωτική η ενημέρωση του συνδρομητή κινητής τηλεφωνίας μέσω sms ή mail όταν υπερβαίνει το 80% των λεπτών ομιλίας/SMS/MB του προγράμματός του ή πακέτου προπληρωμένων υπηρεσιών.

Για τα προγράμματα/πακέτα προπληρωμένα με υπηρεσίες δεδομένων, ο καταναλωτής θα ενημερώνεται και όταν καταναλώνει το 100% του όγκου. Η εκ νέου ενεργοποίηση πακέτου προπληρωμένης υπηρεσίας για τη χρήση δεδομένων, απαιτεί τη ρητή συγκατάθεσή του, μέσω SMS.

Παράλληλα, ορίζεται ο τρόπος υπολογισμού του ανώτατου ύψους του τέλους για τη διακοπή σύμβασης ορισμένου χρόνου πριν τη λήξη της,

Να σημειωθεί ότι στην πρώτη σελίδα της σύμβασης θα πρέπει να αναγράφεται το τέλος πρόωρης διακοπής που θα οφείλει ο συνδρομητής, κατά περίπτωση και για κάθε μήνα διακοπής, να καταβάλει ο συνδρομητής.

Η νέα ρύθμιση επιβάλλει ακόμη στους παρόχους τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης στους όρους της σύμβασης που έχει συναφθεί με τον καταναλωτή και στους τιμοκαταλόγους

Επιπροσθέτως σε περίπτωση βλάβης που υπερβαίνει τις δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα δήλωσής της, ο πάροχος πρέπει να πιστώνει αυτόματα στον λογαριασμό του συνδρομητή, το τμήμα του παγίου που αντιστοιχεί στη χρονική περίοδο διακοπής των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Επιπλέον, καθίσταται υποχρεωτική η δωρεάν γραμμή εξυπηρέτησης βλαβών από οποιοδήποτε δίκτυο.

Τέλος, οι νέες ρυθμίσεις επιβάλλουν μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο υποβολής καταγγελίας σύμβασης ενώ παράλληλα απαγορεύουν την επιβολή τέλους διακοπής/ανανέωσης σύμβασης.

Σχετικά:

Τι αλλάζει στην κινητή και σταθερή τηλεφωνία από 1η Ιανουαρίου
Tags:
πρωτοχρονιά, συμβόλαιο, SMS, πάροχος, κινητά τηλέφωνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK