08:33 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Προβληματισμό φαίνεται πως έχει προκαλέσει στην δημοφιλή πλατφόρμα Netflix η δυνατότητα των χρηστών της υπηρεσίας να μοιραστούν τον κωδικό τους με τρίτους, παρέχοντάς τους ουσιαστικά δωρεάν πρόσβαση.

Ανήσυχοι θα πρέπει να είναι οι χρήστες του Netflix και του δικτύου HBO που μοιράζονται παράνομα τους κωδικούς τους καθώς μια βρετανική εταιρεία έχει βρει έναν τρόπο να ανακαλύπτει τους παραβάτες.

Οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών live streaming μισθώνουν τη βρετανική εταιρεία Synamedia που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριφορικές αναλύσεις και μηχανική μάθηση για να παρακολουθεί και να αναλύει τη δραστηριότητα της χρήσης των κωδικών πρόσβασης σε όλους τους λογαριασμούς χρηστών και να εντοπίζει τους παραβάτες.

«Για παράδειγμα, το σύστημα μπορεί να καθορίσει αν οι χρήστες βλέπουν στο σπίτι τους και σε μια εξοχική κατοικία ή αν έχουν κοινούς λογαριασμούς με φίλους ή ενήλικα παιδιά που μένουν μακριά από το σπίτι. Εάν συμβαίνει το τελευταίο, τους προσφέρεται ένας λογαριασμός premium που περιλαμβάνει έναν προκαθορισμένο τρόπο κοινής χρήσης του κωδικού πρόσβασης και έναν μεγαλύτερο αριθμό ταυτόχρονων χρηστών», εξηγεί η Synamedia.

Στη συνέχεια δίνονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με την παράνομη κοινή χρήση και τους λογαριασμούς που σχετίζονται με αυτή και ο πάροχος μπορεί να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει περαιτέρω.

Σύμφωνα με τους κανόνες Netflix, «ο αριθμός των χρηστών που μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα εξαρτάται από τη σύμβαση του κάθε χρήστη».

Tags:
κωδικός, πάροχος, παραβάσεις, HBO, Netflix
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK