17:13 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα φυτά δεν άντεξαν τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να μαραθούν. Επρόκειτο για την πρώτη ανάπτυξη σπόρων σε κάποιο ουράνιο σώμα, πέραν της Γης.

Βραχύβια ήταν η «ζωή» των πρώτων φυτών στη «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης, τα οποία είχαν σταλεί με το κινεζικό σκάφος «Chang'e-4».

Τα φυτά βαμβακιού, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δεν άντεξαν τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να μαραθούν.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα φυτά είχαν βγάλει βλαστάρια τις προηγούμενες ημέρες, χάρη στις ηλικιακές ακτίνες.

Ωστόσο, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (-170 βαθμούς Κελσίου), οι οποίες επικρατούν στη «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης, δεν ευνόησαν την περαιτέρω ανάπτυξη του φυτού.

Το συγκεκριμένο πείραμα, κινεζικής εμπνεύσεως, ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου, μετά την προσσελήνωση της κινεζικής διαστημικής αποστολής.

Το φυτό είχε τοποθετηθεί σε ένα δοχείο αλουμινίου, βάρους 2,6 κιλών, εντός του οποίου είχε δημιουργηθεί μία «μίνι» βιόσφαιρα με γήινα συστατικά.

Ωστόσο, μετά την εμφάνιση της σεληνιακής νύχτας, η θερμοκρασία στο δοχείο υποχώρησε στους —52 βαθμούς Κελσίου, βάζοντας τέλος στην εξέλιξη του πειράματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπόροι βαμβακιού ήταν οι πρώτοι που αναπτύχθηκαν σε κάποιο ουράνιο σώμα, πέραν της Γης.

Tags:
φυτό, διάστημα, Κίνα, φεγγάρι, Σελήνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK