10:23 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να κάνετε σεξ από την άνεση του σπιτιού σας ενώ το ταίρι σας βρίσκεται στο δικό του σπίτι; Τα καβούρια ερημίτες, σύμφωνα με νέα μελέτη, έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Ο νόμος της εξέλιξης, όπως τον έχει διατυπώσει ο Δαρβίνος, έχει αποδώσει στα περισσότερα πλάσματα του κόσμου, χαρακτηριστικά με τα οποία μπορούν να επιβιώσουν.

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τους ερημίτες κάβουρες, σύμφωνα με μελέτη του Μαρκ Λέιντρ, που δημοσιεύεται στο royalsocietypublishing.org.

Μόνο που το χαρακτηριστικό που, όπως υποστηρίζει, απέκτησαν οι συγκεκριμένοι κάβουρες είναι πιθανό να το ζήλευαν πολλοί.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη, οι ερημίτες κάβουρες έχουν δυσανάλογα μεγάλα πέη, ώστε να μην χρειάζεται να εγκαταλείπουν το κοχύλι-σπίτι τους για να ζευγαρώσουν.

Οταν τα καβούρια εγκαταλείπουν τα «σπίτια» τους για να επισκεφθούν το ταίρι τους, τα μαλακά τους σώματα είναι ξαφνικά εκτεθειμένα σε θηρευτές και το πολύτιμο κέλυφος που έχουν αφήσει πίσω μένει στο έλεος άλλων καβουριών.

Ο επίκουρος καθηγητής βιολογικών επιστημών στο Dartmouth College, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα αφού μέτρησε τα πέη 328 καβουριών από εννέα είδη καρκινοειδών, που βρήκε σε διάφορα μουσεία.

Μάλιστα, ορισμένα καβούρια ερημίτες, όπως αυτά που ανήκουν στο είδος Coenobita, έχουν πέη που αντιστοιχούν μέχρι και στο 60 τοις εκατό του σώματός τους.

Αν αυτό το μέγεθος μεταφραζόταν στο ανθρώπινο είδος τότε θα μιλάγαμε για έναν άνδρα ύψους 1,82 μέτρων με πέος γύρω στο 1 μέτρο.

Ο επιστήμονας διαπίστωσε ότι τα καβούρια με τα πιο όμορφα και εκτεθειμένα κοχύλια, όπως το Coenobita, είχαν τα μεγαλύτερα πέη ενώ οι κάβουρες με τα πιο προστατευμένα κοχύλια είχαν μικρότερα πέη, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως με τον τρόπο αυτό προστατεύουν την ιδιοκτησία τους στη διάρκεια του σεξ.

Tags:
κοχύλι, πέος, ερημίτης, καβούρι, σπίτι, επιστημονική μελέτη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK