18:01 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το Σίτι του Λονδίνου

Οι Λονδρέζοι καταναλώνουν τόση κοκαΐνη που επηρεάζουν τα χέλια του Τάμεση

© Sputnik / Alex McNaughton
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Μία πρόσφατη επιστημονική έρευνα μελέτησε τα ύδατα του ποταμού Τάμεση στο Λονδίνο και ανακάλυψε πως η αυξημένη χρήση ναρκωτικών ουσιών όπως η κοκαΐνη, έχει επιφέρει σοβαρές συνέπειες στη χλωρίδα και την πανίδα του ποταμού.

Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η πανίδα του ποταμού Τάμεση έχει επηρεαστεί από τα υψηλά επίπεδα κοκαΐνης που καταναλώνουν οι κάτοικοι του Λονδίνου, ρυπαίνοντας το νερό, βλάπτοντας ακόμη και την χλωρίδα του.

Οι ακαδημαϊκοί, πραγματοποίησαν τη μελέτη τους, με βάση ένα σταθμό παρακολούθησης κοντά στο Κοινοβούλιο. Οι ερευνητές παρατήρησαν τα χέλια σε νερό που περιείχε μια μικρή δόση κοκαΐνης και βρήκαν τα ψάρια «υπερκινητικά» σε σύγκριση με τα χέλια που κρατούνταν σε νερά χωρίς κοκαΐνη.

«Οι αυξήσεις της καφεΐνης, της κοκαΐνης και της βενζοϋλεκγονίνης [ο κύριος μεταβολίτης της κοκαΐνης] παρατηρήθηκαν 24 ώρες μετά από την υπερχείλιση του υπονόμου. Οι συγκεντρώσεις κοκαΐνης και βενζοϋλεκγονίνης παρέμειναν υψηλές στα λύματα όλη την εβδομάδα με μικρή μόνο αύξηση το Σαββατοκύριακο», ανέφεραν οι ερευνητές του King's College.

«Το Λονδίνο είναι γνωστό ως η πόλη με τον υψηλότερο αριθμό καταναλωτών κοκαΐνης και αυτό υποδηλώνει καθημερινή χρήση», πρόσθεσαν.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, το οποίο το 2017 δημοσίευσε τα πορίσματα μελέτης σχετικά με την ανάλυση λυμάτων και των ναρκωτικών, η χρήση κοκαΐνης ήταν υψηλότερη στις πόλεις της Δυτικής και της Νότιας Ευρώπης, ιδίως στις πόλεις του Βελγίου, των Κάτω Χωρών, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Έδειξε επίσης, ότι οι ποσότητες αμφεταμίνης που ανιχνεύθηκαν στα λύματα ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των τοποθεσιών που μελετώνται, με τα υψηλότερα ποσοστά να αναφέρονται σε πόλεις της Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης. Η αμφεταμίνη βρέθηκε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα στις πόλεις της Νότιας Ευρώπης.

Tags:
κοκαΐνη, Νότια Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο, Ισπανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK