08:38 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Google και το Facebook αύξησαν πέρυσι τις δαπάνες τους για επηρεασμό στις αρχές των ΗΠΑ εν μέσω αυξανόμενου ελέγχου των διαφόρων οργάνων παρακολούθησης στις δραστηριότητες των δύο εταιρειών, αποκάλυψε τα στοιχεία από τις καταθέσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χρονιά για επηρεασμό της αμερικανικής κυβέρνησης ξόδεψαν πέρυσι οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Η Alphabet, μητρική της Google, αποκάλυψε στο Κογκρέσο, όπως είναι υποχρεωμένη από την αμερικανική νομοθεσία, ότι το 2018 δαπάνησε 21,2 εκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά και πιο πολλά από κάθε άλλη αμερικανική τεχνολογική εταιρεία.

Η Google αύξησε τις δαπάνες για άσκηση πίεσης κατά 17,5% σε ετήσια βάση. Το 2017 η Google είχε δώσει σε κάθε είδους λομπίστες 18,04 εκατ. δολάρια, ενώ το ρεκόρ της μέχρι πέρυσι ήταν το 2012, όταν είχε δαπανήσει 18,22 εκατ. δολάρια.

Δεύτερο σε δαπάνες λόμπινγκ πέρυσι ήλθε το Facebook με 12,62 εκατ. δολάρια, επίσης περισσότερα από κάθε άλλο προηγούμενο έτος. Σημειώνεται μάλιστα ότι το 2017 είχε δαπάνες 11,51 εκατ. δολ).

Τόσο η Google όσο και το Facebook βρέθηκαν ατο στόχαστρο το 2018, καθώς οι αμερικανικές αρχές, το Κογκρέσο, τα μέσα ενημέρωσης και οι καταναλωτές-χρήστες έστρεψαν την προσοχή τους στις πρακτικές των δύο εταιρειών για ζητήματα προστασίας της ιδιωτικότητας, ελεύθερου ανταγωνισμού, παραπληροφόρησης, χρήσης αλγόριθμων με πολιτικές και άλλες μεροληψίες, φοροαποφυγής κ.α.

Την ίδια στιγμή, δύο άλλες τεχνολογικές εταιρείες, η Microsoft και η Apple, που δεν αντιμετώπισαν την ίδια αρνητική δημοσιότητα και πίεση, δαπάνησαν λιγότερα χρήματα σε λόμπινγκ πέρυσι: η πρώτη 9,52 εκατ. δολάρια (περισσότερα από τα 8,5 εκατ. δολ. του 2017, αλλά λιγότερα από το ρεκόρ των 10,5 εκατ. δολ. το 2013), ενώ η δεύτερη 6,62 εκατ. δολάρια (λιγότερα και από τα 7,15 εκατ. δολ. που είχε δαπανήσει το 2017).

Tags:
λόμπινγκ, φοροαποφυγή, τεχνολογικές εταιρείες, Facebook, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK