07:33 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Τα μη επανδρωμένα ταξί μπορούν να εμφανιστούν στη Μόσχα τα επόμενα τρία έως επτά χρόνια, ανάλογα με την τεχνολογική πρόοδο και την επιτυχία των δοκιμών σύμφωνα με αξιωματούχο της Yandex.

Έρχονται τα ταξί της επόμενης γενιάς χωρίς οδηγό, στη ρωσική πρωτεύουσα κατά τα επόμενα τρία έως επτά χρόνια ανάλογα με την τεχνολογική πρόοδο και την επιτυχία των δοκιμών, καθώς και την ποιότητα της οδικής σήμανσης και των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με τα όσα τόνισε στο Sputnik, αξιωματούχος της αρμόδιας εταιρείας Γκρεγκ Αμπόβσκι.

Η Yandex έχει άδεια να δοκιμάσει τα μη επανδρωμένα οχήματα της στη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

Τον Νοέμβριο του 2018, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι είχε υπογράψει διάταγμα σχετικά με τη διεξαγωγή πειράματος για τη λειτουργία μη επανδρωμένων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους της Μόσχας και του Τατάρσταν από την 1η Δεκεμβρίου.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μαξίμ Ακιμόφ τόνισε ότι 100 αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα θα τοποθετηθούν στο δρόμο ως μέρος του πειράματος.

«Ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά των μη επανδρωμένων οχημάτων είναι ότι ελέγχονται από τεχνητή νοημοσύνη που λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να χρειάζεται συνεχή κατάρτιση, να βλέπει νέες καταστάσεις και να αντιδρά σε αυτά. Πιστεύουμε σε αυτό, θα τα αναπτύξουμε περαιτέρω», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αμπόβσκι στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιπτάμενα ταξί θέλει να κατασκευάσει η Rolls-Royce

Tags:
Ταξί, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK