21:27 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γερμανία αποφάσισε να σταματήσει σταδιακά την τεχνική της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση άνθρακα, με σκοπό να συνδράμει στις παγκόσμιες προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Γερμανία θα κλείσει όλες τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα έως το 2038, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τον άνθρωπο, σύμφωνα με μια επιστημονική επιτροπή που έχει διοριστεί από την γερμανική κυβέρνηση.

Το Σάββατο, η γερμανική επιτροπή άνθρακα, η οποία αποτελείται από επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, επιστήμονες και περιβαλλοντολόγους, κατέληξε σε συμφωνία μετά από πάνω από 20 ώρες συνομιλιών.

«Το καταφέραμε», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής Ρόναλντ Ποφάλα σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, προσθέτοντας: «Αυτή είναι μια ιστορική προσπάθεια», όπως μεταδίδει η Seymour Tribune.

Η Γερμανία παράγει περισσότερο από το ένα τρίτο της ηλεκτρικής της ενέργειας με καύση άνθρακα. Η νέα συμφωνία θα επιτρέψει στο Βερολίνο να επιτύχει τους στόχους για την αλλαγή του κλίματος για το 2030. Επί του παρόντος, τα εργοστάσια άνθρακα της Γερμανίας παράγουν το υψηλότερο επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε οποιαδήποτε χώρα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την επιτροπή, θα χρειαστούν περίπου 45,6 δισ. δολαρίων ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για τα επόμενα 20 χρόνια προκειμένου το κράτος να προστατεύσει διάφορες βιομηχανίες και καταναλωτές από τις αυξημένες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον κεφάλαια θα προχωρήσουν επίσης στην αναδιάρθρωση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

«Όλος ο κόσμος παρακολουθεί πως η Γερμανία — ένα έθνος βασισμένο στη βιομηχανία και τη μηχανική, την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη μας — παίρνει την ιστορική απόφαση για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα», δήλωσε ο Γιόχαν Ρόκστρεμ, διευθυντής του Potsdam Institute for Climate Research, ανέφερε η Seymour Tribune.

Η Επιτροπή σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει στη δημιουργία περίπου 5.000 νέων θέσεων εργασίας στα κράτη της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, του Βρανδεμβούργου, της Σαξονίας-Άνχαλτ και της Σαξονίας, όπου η εξόρυξη άνθρακα θα εξαφανιστεί.

«Νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μέσω διαρθρωτικών μέτρων στις περιοχές εξόρυξης άνθρακα», δήλωσε ο Ποφάλα. «Θα διατηρήσουμε έναν ασφαλή και οικονομικά προσιτό ενεργειακό εφοδιασμό και η συμφωνία θα συνδράμει στην προστασία του κλίματος στη Γερμανία».

Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace επαίνεσε την απόφαση της Γερμανίας, αλλά προειδοποίησε ότι το χρονοδιάγραμμα του Βερολίνου για απαλλαγή από άνθρακα δεν είναι αρκετά γρήγορο.

«Η ταχύτητα είναι ανεπαρκής», δήλωσε ο επικεφαλής της Greenpeace Μάρτιν Κάιζερ. «Η έξοδος από τον άνθρακα μέχρι το έτος 2038 είναι απαράδεκτη».

Tags:
Greenpeace, ενέργεια, εργασία, Γερμανία, Ευρώπη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK