14:00 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πολύ σύντομα όπως φαίνεται, η Ρωσία θα διαθέτει την ικανότητα να αποστέλλει στο διάστημα σκάφη τα οποία θα χρησιμοποιούνται σε καθαρά τουριστικές δραστηριότητες.

Η Ρωσία θα μπορούσε να εκκινήσει προγράμματα ιδιωτικού διαστημικού τουρισμού σε περίπου πέντε χρόνια, με τους συμμετέχοντες να πετούν για αρκετά λεπτά σε ύψος 100 χιλιομέτρων πριν επιστρέψουν στη Γη.

Αυτό επεσήμανε ο Σεργκέι Ζούκοφ, συνυπεύθυνος της ομάδας εργασίας της Εθνικής Τεχνολογικής Πρωτοβουλίας AeroNet. Μίλησε στην RIA Novosti για το λεγόμενο έργο CosmoCourse, το οποίο αναπτύσσεται από ιδιώτη επενδυτή.

«Μιλάμε για υποτροχιακή τουριστική κίνηση. Το όχημα εκτόξευσης, το όχημα επιστροφής στη Γη και ο κινητήρας βρίσκονται επί του παρόντος σε φάση ανάπτυξης, «δήλωσε ο Ζούκοφ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει άδεια από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.
«Νομίζω ότι αυτό θα χρειαστεί περίπου πέντε χρόνια, αλλά ίσως και περισσότερα», τόνισε.

Σύμφωνα με το RT, τον Αύγουστο του 2017, η ιδιωτική ρωσική εταιρεία CosmoCourse έλαβε άδεια από την Roscosmos για να αναπτύξει διαστημικές δραστηριότητες. Η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα επαναχρησιμοποιήσιμο διαστημικό σκάφος για περιοδείες στο διάστημα. Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Πάβελ Πούσκιν, δήλωσε νωρίτερα ότι πολλοί Ρώσοι πολίτες είναι έτοιμοι να πληρώσουν 200.000 έως 250.000 δολάρια για μια πτήση με ένα τέτοιο διαστημόπλοιο.

Ο ρωσικός διαστημικός οργανισμός έχει ήδη πραγματοποιήσει τουριστικές αποστολές στο διάστημα.

Μέχρι σήμερα, επτά τουρίστες επισκέφθηκαν το διάστημα. Ο πρώην επιστήμονας της NASA Ντένις Τίτο έγινε ο πρώτος διαστημικός τουρίστας όταν ταξίδεψε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για οκτώ ημέρες το 2001. Έξι άλλοι διαστημικοί τουρίστες επισκέφθηκαν επίσης τον σταθμό, καθένας από τους οποίους πλήρωσε από 20 έως 40 εκατ. δολάρια.

Ο Καναδός επιχειρηματίας και ο ιδρυτής του «Cirque du Soleil» Γκι Λαλιμπερτέ ήταν ο τελευταίος διαστημικός τουρίστας το 2009. Η βρετανίδα τραγουδίστρια Σάρα Μπράιτμαν ήταν προγραμματισμένο επίσης να μεταβεί στο διάστημα το 2015, αλλά η πτήση της ακυρώθηκε για άγνωστους λόγους.

Tags:
διαστημόπλοιο, Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, Roscosmos, διάστημα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK