18:14 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πίστα στην οποία θα διαγωνίζονται αυτόνομα οχήματα θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού Up Great Technology ενώ θα αναδειχθεί και ο νικητής της διαδικασίας.

Η Ρωσία θα εγκαινιάσει στα τέλη Φεβρουαρίου την πρώτη πίστα δοκιμής αυτόνομων αυτοκινήτων στο πλαίσιο του διαγωνισμού Up Great Technology, έκανε γνωστό η Autonet, μια ομάδα εργασία της ρωσικής Εθνικής Τεχνολογικής Πρωτοβουλίας (NTI).

Οι δοκιμές των αυτόνομων αυτοκινήτων, είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 26 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 5 Μαρτίου στο πλαίσιο του διαγωνισμού Up Great Winter City.

Φέτος, 13 ομάδες θα ελέγξουν την απόδοση των αυτόνομων αυτοκινήτων τους υπό συνθήκες χειμερινών καιρικών συνθηκών, κίνησης και χαμηλής ορατότητας.

Η υποδομή που είναι πιστή αντιγραφή του αστικού οδικού άξονα έχει ήδη εγκατασταθεί.

«Οι δοκιμές που διεξάγονται στη νέα πίστα θα βοηθήσουν στην πρόληψη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τροχαίων ατυχημάτων, θα εξασφαλίσουν μια ευρεία αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών του δρόμου και θα δημιουργήσουν νέες υπηρεσίες για τους οδηγούς», σημειώνει η Autonet.

Ο τελικός του διαγωνισμού θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο.

Η ομάδα της οποίας το αυτοκίνητο με αυτοκινητόδρομο θα ταξιδέψει 50 χιλιόμετρα (31 μίλια) σε χειμερινό καιρό σε λιγότερο από τρεις ώρες, ενώ θα τηρήσει όλους τους κανόνες κυκλοφορίας θα είναι η νικήτρια.

Ο διαγωνισμός Up Great Winter City στοχεύει στην εξεύρεση πρωτοποριακών λύσεων στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων στη Ρωσία.

Σχετικά:

Αυτοκίνητο της Tesla δίχως οδηγό χτύπησε ρωσικής κατασκευής ρομπότ στις ΗΠΑ (Βίντεο)
Τρελαμένοι ρώσοι μηχανικοί φτιάχνουν σούπα από σοβιετικό αυτοκίνητο
Σάλος στο διαδίκτυο με το… αόρατο αυτοκίνητο (Φώτο)
Tags:
διαγωνισμός, αυτοκίνητο, Up Great Technology, Autonet, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK