19:06 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αμερικανικός κολοσσός στο χώρο της άμυνας, Northrop Grumman, ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος ναρκοπολέμου για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Η τελευταία αναβάθμιση στο σύστημα ναρκοπολέμου AQS-24B του αμερικανικού Ναυτικού ολοκλήρωσε τη φάση ανάπτυξης της, ανακοίνωσε η αμυντική εταιρεία Northrop Grumman σε δελτίο τύπου.

«Η Northrop Grumman ολοκλήρωσε επιτυχώς την ανάπτυξη του συστήματος AQS-24C και παρέδωσε τα δύο πρώτα συστήματα στο αμερικανικό Ναυτικό», ανέφερε η ανακοίνωση την Τετάρτη. «Η αναβάθμιση AQS-24C αυξάνει σημαντικά την ικανότητα αναζήτησης ναρκών σε σχέση με το παλαιότερο AQS-24B».

Η Northrop Grumman εξήγησε ότι το AQS-24C βασίζεται στο AQS-24B που εισήχθη στον αμερικανικό στόλο το 2017 και το οποίο χρησιμοποιείται τόσο από το ελικόπτερο Sikorsky MH-53E Pave Low όσο και από τα μη επανδρωμένα σκάφη ναρκοπολέμου.

«Το AQS-24C είναι μια οικονομική αναβάθμιση σε ένα υπάρχον σύστημα, προσφέροντας προηγμένες ικανότητες ναρκοπολέμου, μειώνοντας παράλληλα το κόστος ανάπτυξης και προσφέροντας μεγάλη υπεραξία στο Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο Άλαν Λιτλ, Αντιπρόεδρος της Northrop Grumman Undersea Systems.

Τα συστήματα AQS-24C ολοκλήρωσαν πρόσφατα τις δοκιμές εν πλω καθώς και τις δοκιμές επί ελικοπτέρων MH-53E. Τώρα, η Northrop Grumman δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει την παραγωγή του νέου συστήματος για να καλύψει την απαίτηση του στόλου για αυξημένες δυνατότητες ανίχνευσης και εξουδετέρωσης ναρκών.

Tags:
πλοία, ναρκοπόλεμος, Ναυτικό, Northrop Grumman, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK