23:46 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το USS Freedom

Νέο πολεμικό πλοίο κλάσης LCS παρέλαβε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό

© AP Photo / Lockheed-Martin via U.S. Navy, File
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο στόλος των σκαφών επιφανείας του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ενισχύεται πλέον περαιτέρω, έπειτα από την παράδοση ενός νέου σκάφους κλάσης LCS από την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin.

Το πολεμικό πλοίο Billings, κλάσης LCS, έχει παραδοθεί στο Ναυτικό των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Lockheed Martin σε δελτίο τύπου. Το συγκεκριμένο σκάφος αποτελεί το δέκατο πέμπτο του τύπου σε υπηρεσία με το Ναυτικό.

Το Billings είναι το όγδοο πλοίο της κατηγορίας Freedom, κλάσης LCS που σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και παραδόθηκε από την Lockheed Martin και θα τεθεί σε λειτουργία αργότερα αυτό το έτος», δήλωσε η ανακοίνωση της εταιρείας την Τετάρτη.

Το LCS Νο. 15 θα έχει ως μητρική βάση το ναύσταθμο Μέιπορτ στην πολιτεία της Φλόριδας, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Lockheed Martin, σε συνεργασία με τα ναυπηγεία Marinette Marine στην αμερικανική πολιτεία του Ουισκόνσιν, διαθέτει έξι ακόμη σκάφη του τύπου σε διάφορα στάδια παραγωγής.

Τα πολεμικά πλοία τύπου LCS αποτελούν μια νέα κλάση πολεμικών σκαφών που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ταχύτητα και την ικανότητα ελιγμών σε ρηχά παράκτια ύδατα ή σε ανοιχτούς ωκεανούς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού. Το αμερικανικό Ναυτικό σχεδιάζει να αποκτήσει συνολικά ένα στόλο 33 σκαφών LCS.

Tags:
σκάφη, πλοία, Πολεμικό Ναυτικό, LCS, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK