19:58 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να αναθέσουν στην βρετανική αμυντική εταιρεία BAE Systems την προμήθεια ενός συστήματος που μετατρέπει μη κατευθυνόμενες ρουκέτες σε πυραύλους ακριβείας

Η BAE Systems κέρδισε συμβόλαιο αξίας περισσότερων από 225 εκατ. δολάρια για την κατασκευή σχεδόν 10.000 συστημάτων ακριβείας Kill Weapon Systems με καθοδήγηση λέιζερ για τον στρατό των ΗΠΑ και δύο συμμαχικές χώρες, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε δελτίο τύπου.

«Η BAE Systems κέρδισε συμβόλαιο αξίας 225.034.247 εκατ. δολ… για να προμηθεύσει 9.999 πρόσθετες μονάδες του συστήματος Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS II)», ανέφερε η εφημερίδα την Τετάρτη.

Η προμήθεια των επιπρόσθετων συστημάτων APKWS II θα αναβαθμίσει το σημερινό πυραυλικό οπλοστάσιο με ένα σύστημα ημί ενεργού καθοδήγησης με καταδείκτη λέιζερ για τις ανάγκες του αμερικανικού στρατού, του ναυτικού, του λιμενικού σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας και των κυβερνήσεων της Νιγηρίας και της Ολλανδίας ανέφερε η ανανκοίνωση.

Το APKWS είναι μια μετατροπή στο σχεδιασμό των μη κατευθυνόμενων ρουκετών Hydra 70 το οποίο αφορά την ενός κιτ καθοδήγησης λέιζερ για να μετατραπούν ξαφνικά σε πυρομαχικά ακριβούς καθοδήγησης (PGM). Το APKWS απαιτεί περίπου το ένα τρίτο του κόστους και χρειάζεται το ένα τρίτο του βάρους των πυραύλων με καθοδήγηση λέιζερ, σύμφωνα με δημοσιευμένες αναφορές.

Tags:
ακριβείας, ρουκέτες, πύραυλοι, BAE Systems, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK