23:21 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Facebook

Η Γερμανία απαγορεύει στο Facebook να συλλέγει δεδομένα χρηστών εν αγνοία τους

© Sputnik / Natalia Seliverstova
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο Γερμανός αντιμονοπωλιακός φορέας ανακοίνωσε απαγόρευσε στο Facebook να συλλέγει πληροφορίες για τους χρήστες του επικαλούμενος την κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά.

Ο Γερμανός αντιμονοπωλιακός φορέας δήλωσε την Πέμπτη ότι απαγόρευσε στο Facebook να συλλέγει δεδομένα από πηγές εκτός του ιστότοπο του κοινωνικού δικτύου και να τα συνδέει με λογαριασμούς χρηστών, γεγονός που βοήθησε στο να δημιουργηθούν βάσεις δεδομένων για τους χρήστες και να μετατραπεί σε υπερδύναμη στην αγορά.

«Οι υπηρεσίες που ανήκουν στο Facebook, όπως το WhatsApp και το Instagram, μπορούν να συνεχίσουν να συλλέγουν δεδομένα, ωστόσο η σύνδεση των δεδομένων με λογαριασμούς χρηστών του Facebook θα είναι δυνατή μόνο με την εθελούσια συγκατάθεση των χρηστών. Εάν δεν δοθεί η συγκατάθεση τα δεδομένα θα πρέπει να μείνουν στην υπηρεσία και να μη τίθενται υπό επεξεργασία σε συνδυασμό με δεδομένα του Facebook… Η συλλογή δεδομένων από τρίτους ιστότοπους τρίτων και η σύνδεσή τους με λογαριασμό χρήστη στο Facebook θα είναι επίσης δυνατή μόνο εάν οι χρήστες δώσουν την συγκατάθεσή τους», ανέφερε ο αντιμονοπωλιακός φορέας της Γερμανίας.

Ο ίδιος φορέας πρόσθεσε ότι το Facebook θα πρέπει να περιορίσει τη συλλογή και το συνδυασμό δεδομένων αν οι χρήστες δεν δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

«Στο μέλλον, το Facebook δεν θα έχει πλέον τη δυνατότητα να αναγκάσει τους χρήστες του να συμφωνήσουν στην απεριόριστη συλλογή και σύνδεση δεδομένων εκτός του Facebook με λογαριασμούς χρηστών του Facebook. Ο συνδυασμός πηγών δεδομένων συνέβαλε ουσιαστικά στο να καταφέρει το Facebook να χτίσει μια μοναδική βάση δεδομένων για κάθε μεμονωμένο χρήστη και, συνεπώς, να αποκτήσει ισχύ στην αγορά», ανέφερε ο πρόεδρος του αντιμονοπωλιακού φορέα της Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, το Facebook έχει εμπλακεί σε πολλά σκάνδαλα που σχετίζονται με την παραβίαση δεδομένων και αντιμετώπισε κατηγορίες για την πώληση δεδομένων χρηστών, κάτι που η ίδια η εταιρεία αρνήθηκε.

Σχετικά:

Tο Messenger του facebook ξεκινά μια νέα «επαναστατική» λειτουργία
«Έπεσε» το Facebook
Η Άνγκελα Μέρκελ εγκαταλείπει το Facebook (Βίντεο)
Ο Βασίλης Σπανούλης θέλει να διαγραφεί το Facebook (Βίντεο)
Το Facebook ετοιμάζεται να ενοποιήσει WhatsApp, Instagram και Messenger
Ρεκόρ δαπανών της Google και του Facebook για λόμπινγκ το 2018
Πτώση της Apple: Σε τρεις μήνες, η εταιρεία έχασε περισσότερο από όσο αξίζει το Facebook
Tags:
χρήστες, προσωπικά δεδομένα, WhatsApp, Instagram, Facebook, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK