01:45 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Πυροβόλο του Ναυτικού των ΗΠΑ

Το Ναυτικό των ΗΠΑ ψάχνει «συνεργάτη» για να κάψει τα δεδομένα δοκιμών των όπλων του

© YouTube/USNavyResearch
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αλλά παραμένει άξιο απορίας πως εφόσον το κανόνι λέιζερ που έχουν αναπτύξει οι ΗΠΑ είναι τόσο εξαιρετικό, πως και δεν το χρησιμοποιούν για να αποτεφρώσουν τους σκληρούς δίσκους;

Ο ιστότοπος δοκιμών του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Νέο Μεξικό αναζητά έναν τρόπο να καταστρέψει κυριολεκτικά τόνους δεδομένων σχετικά με τις δοκιμές οπλικών συστημάτων του.

Φυσικά, δεν μπορεί ο καθένας με ένα φούρνο να αναλάβει τη δουλειά: αυτά είναι ευαίσθητα δεδομένα και οι απαιτήσεις ασφαλείας είναι αυστηρές.

Η περιοχή πυραυλικών δοκιμών White Sands στο Νέο Μεξικό είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ, κρυμμένη στην έρημο κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Το αμερικανικό Ναυτικό έχει τη δική του τοποθεσία στο μεγάλο αυτό συγκρότημα, στην οποία δοκιμάζει προηγμένα όπλα, σύμφωνα με το Drive.

Το Κέντρο Ναυτικού Πολέμου Επιφανείας για πάνω από έξι δεκαετίες έχει δοκιμάσει τα νεότερα όπλα του Ναυτικού, από πυραύλους και πυραυλικά συστήματα μέχρι τα πιο πρόσφατα πρότζεκτ, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών συστημάτων χερσαίων συστημάτων, δοκιμών όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας», σύμφωνα με τον ιστότοπο της βάσης.

Με τα χρόνια έχουν συσσωρευτεί περίπου 4.000 λίβρες εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των μαγνητικών, οπτικών και στερεάς κατάστασης συσκευών αποθήκευσης, οι οποίες τώρα πρέπει να αποτεφρωθούν, ανέφερε το Nextgov τη Δευτέρα.

Οι εταιρείες που υποβάλλουν προσφορές για τη σύμβαση πρέπει να ικανοποιούν κάποιες απαιτήσεις όσον αφορά την ασφάλεια, καθώς αυτοί είναι οι δίσκοι που περιέχουν όλα τα δεδομένα δοκιμών για τις νεότερες τεχνολογίες που ανέπτυσσε το Ναυτικό. Η εγκατάσταση αποτέφρωσης πρέπει να έχει «κατ' ελάχιστον, 24ωρη ένοπλη φρούρηση και 24ωρη παρακολούθηση με δυνατότητα καταγραφής ημερομηνίας και ώρας», σημειώνει η αγγελία.

Επιπλέον, πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 10 ωρών από την εγκατάσταση, η οποία, όπως σημειώσαμε, βρίσκεται στη μέση της ερήμου του Νέου Μεξικού.

Επιπλέον, τα αρχειακά υλικά θα τα χειριστούν μόνο ομοσπονδιακοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα παραμείνουν στο σημείο κατά τη διάρκεια της καταστροφής, η οποία εκτιμάται ότι θα πρέπει να διαρκέσει ως οκτώ με δέκα ώρες το πολύ. Η όλη διαδικασία θα έχει 10 ημέρες για να ολοκληρωθεί, σημειώνει το Nextgov.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου.

Tags:
στρατιωτική βάση, όπλα, δοκιμές, Ναυτικό, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK