03:11 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
The Soyuz MS-09 spacecraft

Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν εξαρτημένες από το ρωσικό Soyuz για αποστολές στον ISS μέχρι το 2020

CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν εξαρτημένες από τη Ρωσία και το διαστημικό σκάφος Soyuz, για τη μεταφορά Αμερικανών αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και την επιστροφή τους στη Γη.

Οι ΗΠΑ θα επεκτείνουν τη χρήση του ρωσικού διαστημικού οχήματος Soyuz για την μεταφορά αστροναυτών της NASA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και την εξασφάλιση της επιστροφής τους στη Γη, μέχρι τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Sputnik μια πηγή στη ρωσική διαστημική βιομηχανία.

«Το σχέδιο που ακολουθεί βρίσκεται σε φάση προγραμματισμού προς το παρόν: δύο αστροναύτες της NASA θα παραμείνουν στον ISS για εννέα μήνες αντί για την συνηθισμένη περίοδο των έξι. Έτσι, ο Νικ Χαγκ ξεκινά την αποστολή του στις 14 Μαρτίου [2019] στο Soyuz MS-12 και επιστρέφει στη Γη στις 18 Δεκεμβρίου με το Soyuz MS-13, ενώ ο Άντριου Μόργκαν θα ταξιδέψει προς τον σταθμό με το Soyuz MS-13 στις 6 Ιουλίου και θα επιστρέψει με το Soyuz MS-15 τον Απρίλιο του 2020», ανέφερε η πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή, αυτό θα επιτρέψει στη NASA να έχει τουλάχιστον έναν αστροναύτη στο αμερικανικό τμήμα του σταθμού για λόγους συντήρησης και κατά συνέπεια, να έχει ένα σχέδιο Β σε περίπτωση καθυστέρησης στην έναρξη των τακτικών πτήσεων νέων αμερικανικών επανδρωμένων διαστημικών σκαφών.

«Με άλλα λόγια, η εξάρτηση της αμερικανικής πλευράς από το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz επεκτείνεται από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Απρίλιο του 2020», πρόσθεσε η πηγή.

Tags:
Soyuz, NASA, ΗΠΑ, Γη, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK