18:35 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Πεντάγωνο.

Το Πεντάγωνο θέλει ΗΠΑ - σύμμαχοι να υιοθετήσουν την A.I. για βελτίωση της ασφάλειάς τους

CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους με στόχο να αντιμετωπίσουν την Ρωσία και την Κίνα και ταυτόχρονα να διασφαλιστούν, οφείλουν να υιοθετήσουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (A.I.).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πρέπει να υιοθετήσουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (A.I.) για να προωθήσουν την ασφάλειά τους, ειδικά εναντίον των αντιπάλων τους, δήλωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας στην περίληψη της στρατηγικής για την τεχνητή νοημοσύνη του 2018.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους τους, πρέπει να υιοθετήσουν την A.I. για να διατηρήσουν τη στρατηγική τους θέση, να επικρατήσουν σε μελλοντικά πεδία μάχης και να διαφυλάξουν την παγκόσμια τάξη», ανέφερε η έκθεση την Τρίτη. «Θα επιδιώξουμε επίσης να αναπτύξουμε και να χρησιμοποιήσουμε τεχνολογίες A.I. με τρόπους που θα προάγουν την ασφάλεια, την ειρήνη και τη σταθερότητα μακροπρόθεσμα».

Η έκθεση υπογραμμίζει πως η Ρωσία και η Κίνα πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία ΑΙ γεγονός που εγείρει ανησυχίες για τους διεθνείς κανόνες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η έκθεση προσθέτει ότι αυτές οι επενδύσεις υποβαθμίζουν τα τεχνολογικά και λειτουργικά πλεονεκτήματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστική εντολή που κατευθύνει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες που ασχολούνται με την έρευνα και την ανάπτυξη να δώσουν προτεραιότητα στην AI στις επικείμενες αιτήσεις χρηματοδότησης για το οικονομικό έτος 2020, με σκοπό να διαφυλαχτεί η ηγετική θέση των ΗΠΑ στον επερχόμενο τεχνολογικό ανταγωνισμό.

Η εντολή αναθέτει επίσης στους υπουργούς της Άμυνας, του Εμπορίου, της Υγείας και των Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και της Ενέργειας, τον διοικητή της NASA και τον Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών να διαθέσουν ερευνητικούς υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας σε ερευνητές της τεχνολογίας A.I.

Tags:
Τεχνητή Νοημοσύνη, Ντόναλντ Τραμπ, Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK