18:34 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Σκάλες στο Βατικανό

Ο Πάπας και ο επικεφαλής της Microsoft συζητούν τις προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης

CC0
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Το Βατικανό έχει αντιληφθεί πολύ σωστά την σημασία της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (Α.Ι.) και αναλαμβάνει ποικίλες δράσεις για την ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ στην Πόλη του Βατικανού και συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (Α.Ι.), δήλωσε ο Άλεσάντρο Τζισότι, εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης την Τετάρτη, ο Σμιθ υπογράμμισε ότι η A.I. πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την ευημερία της κοινωνίας. Επιπλέον, ο επικεφαλής της Microsoft αναφέρθηκε σε ορισμένους τρόπους για να ξεπεραστεί ένα παγκόσμιο κενό στην ανάπτυξη των ψηφιακών τεχνολογιών.

Ο Σμιθ συνοδεύτηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Βιτσέντζο Πάγκλια, τον πρόεδρο της «Ποντιφικής Ακαδημίας για τη Ζωή», κατά την επίσκεψή του στην πόλη του Βατικανού. Σμιθ και Πάγκλια επεσήμαναν στον Πάπα Φραγκίσκο ότι η Microsoft μαζί με την Ακαδημία σχεδίαζαν να καθιερώσουν ένα διεθνές βραβείο για τη δεοντολογία χρήσης της A.I..

Η «Ποντιφική Ακαδημία για τη Ζωή» ασχολείται ενεργά με δημόσιες συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με την A.I.. Στις 25-26 Φεβρουαρίου, η Ακαδημία θα διοργανώσει ένα εργαστήριο με το όνομα Roboethics: Άνθρωποι, Μηχανές και Υγεία. Επιπλέον, το 2020, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ένα άλλο εργαστήριο επικεντρωμένο στην ανάπτυξη της A.I..

Tags:
Τεχνητή Νοημοσύνη, Microsoft, Μπραντ Σμιθ, πάπας Φραγκίσκος, Βατικανό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK