05:33 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με επιστήμονες, τα επίπεδα της θάλασσας της αυξάνονται, αλλά όχι στο βαθμό που θεωρείται φυσιολογικό και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να βουλιάξουν ολόκληρες πόλεις.

Η αύξηση της στάθμης της θάλασσας από το λιώσιμο των πάγων απειλεί με αφανισμό ολόκληρες πόλεις, σύμφωνα με μελέτη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η μελέτη η στάθμη του νερού μπορεί να ανέβει μέχρι και εννέα μέτρα μέσα σε «μια νύχτα», εννοώντας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η έρευνα που εστιάζει στις παγκόσμιες θερμοκρασίες πριν από περίπου 115.000 χρόνια διαπίστωσε ότι ήταν οι ίδιες όπως και τώρα, σύμφωνα με το news.com.au.

Ωστόσο, εκείνη την εποχή οι καυτές θερμοκρασίες των ωκεανών προκάλεσαν ένα τεράστιο λιώσιμο των πάγων που οδήγησε σε ραγδαία αύξηση της στάθμης του νερού των θαλασσών.

Το ίδιο φαινόμενο θα μπορούσε να συμβεί και με τις σημερινές θερμοκρασίες στην Ανταρκτική, αλλά τουλάχιστον, όχι άμεσα.

Η τρομακτική αποκάλυψη είναι ότι εάν οι σύγχρονες θερμοκρασίες των ωκεανών παραμείνουν ίδιες, όπως είχε συμβεί και τότε, αυτό σημαίνει ότι ο πλανήτης ίσως σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια καταστροφική αύξηση της στάθμης της θάλασσας.

Εάν οι ωκεανοί ανέβουν έστω και 2 μέτρα (σε σύγκριση με τα προβλεπόμενα 9 μέτρα), μεγάλα τμήματα παράκτιων πόλεων θα βυθιστούν εντελώς, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε κανάλια γεμάτα με νερό, ανέφεραν οι ερευνητές.

Tags:
πάγοι, λιώσιμο πάγων, πόλεις, θάλασσα, Ανταρκτική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK