00:50 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Αμυντικής Έκθεσης IDEX 2019 που άνοιξε χθες τις πύλες της στο Αμπού Ντάμπι, τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν πως θα ενισχύσουν τις αντιαρματικές ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεών τους με το ικανό ρωσικό σύστημα Kornet-E.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) υπέγραψαν σύμβαση ύψους περίπου 147 εκατ. ντιρχάμ (40 εκατ. δολαρίων) για την αγορά αντιαρματικών πυραύλων Kornet-E από τη Ρωσία, σύμφωνε με δήλωση του εκπροσώπου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας της Μέσης Ανατολής, στρατηγό Μοχάμεντ Αλ Χασσάνι, την Κυριακή.

Η σύμβαση υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Αμυντικής Έκθεσης IDEX 2019, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή στο Αμπού Ντάμπι και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου.

«Έχει υπογραφεί σύμβαση με την ρωσική εταιρεία/σχεδιαστικό γραφείο JSC KBS για την αγορά συστημάτων Kornet-E αξίας 146,92 εκατομμυρίων ντιρχάμ», δήλωσε ο Χασσάνι στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, κατά την πρώτη ημέρα της έκθεσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΑΕ υπέγραψαν σειρά συμβάσεων με τοπικές και ξένες εταιρείες συνολικού ύψους άνω των τεσσάρων δισ. δολαρίων.

Tags:
αντιαρματικός πύραυλος, Kornet-E, Ένοπλες Δυνάμεις, ΗΑΕ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK