09:19 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Στρατός των ΗΠΑ σκοπεύει να αντικαταστήσει τον γερασμένο στόλο των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) M113 της εποχής του πολέμου του Βιετνάμ, με το όχημα AMPV της βρετανικής BAE Systems.

Ο αμερικανικός Στρατός ανέθεσε δύο συμβάσεις αξίας 577 δισ. δολαρίων για την εκκίνηση της αρχικής παραγωγής ενός θωρακισμένου οχήματος που θα αντικαταστήσει τον γερασμένο στόλο των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) M113 της εποχής του πολέμου του Βιετνάμ, ανέφερε η βρετανική αμυντική εταιρεία BAE Systems σε δελτίο τύπου.

«Ο αμερικανικός Στρατός έχει αναθέσει στη BAE Systems δύο τροποποιήσεις συμβάσεων ύψους έως και 575 εκατ. δολαρίων για την χαμηλού ρυθμού αρχική παραγωγή του θωρακισμένου οχήματος πολλαπλών χρήσεων (AMPV)», ανέφερε η ανακοίνωση την Τρίτη.

Το πρόγραμμα AMPV, αναφέρει η ανακοίνωση, παρέχει στον αμερικανικό Στρατό ένα σύγχρονο στόλο ευκίνητων οχημάτων με υψηλό δείκτη επιβιωσιμότητας, με σκοπό την αντικατάσταση των M113.

Η παραγωγή θα περιλαμβάνει πέντε παραλλαγές του AMPV, οι οποίες πληρούν τις απαιτήσεις της στρατιωτικής δύναμης αναφορικά με το επίπεδο επιβιωσιμότητας και κινητικότητας: λειτουργία ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου, υποστήριξη πολλαπλών ρόλων, απομάκρυνση τραυματιών από το πεδίο της μάχης, λειτουργία ως κινητό ιατρείο και δράση ως φορέα όλμου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η BAE Systems παρέδωσε το πρώτο πρωτότυπο AMPV το 2016. Ο Στρατός των ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο του 2014, απένειμε στην BAE συμβόλαιο ύψους 1,2 δις δολαρίων για την ανάπτυξη και την αρχική παραγωγή του AMPV.

Tags:
M113, BAE Systems, AMPV, αμερικανικός στρατός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK