02:02 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ένας διακεκριμένος Ρώσος επιστήμονας, τα κλιματικά όπλα δεν θα καταφέρουν να κάνουν την εμφάνισή τους ή να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες για τη χρήση τους μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Η ανάπτυξη των «κλιματικών» όπλων είναι αδύνατη τις επόμενες δεκαετίες και δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με την ικανότητα μιας χώρας να επηρεάζει τον καιρό σε άλλη περιοχή χωρίς να βλάπτει τον εαυτό της, διευθυντής του κεντρικού γεωφυσικού παρατηρητηρίου Voeikov (MGO) της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Κάτσοφ, δήλωσε στο Σπούτνικ.

«Δεν πιστεύω ότι το έργο της ανάπτυξης των κλιματικών όπλων θα λυθεί κατά τις προσεχείς δεκαετίες. Εμείς, ευτυχώς, δεν μπορούμε να προκαλέσουμε εσκεμμένα αρνητικές επιπτώσεις στο κλίμα οποιασδήποτε περιοχής χωρίς να βλάψουμε τον εαυτό μας. Δεν πιστεύω σε αυτό. Οι φήμες κυκλοφορούν ότι κάτι μπορεί να γίνει με την ιονόσφαιρα ή κάτι τέτοιο, αλλά δεν γνωρίζω αξιόπιστα αποτελέσματα», δήλωσε ο Κάτσοφ.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η ανθρωπότητα έχει μάθει μόνο να επηρεάζει τα σύννεφα, προκαλώντας βροχή ή χαλάζι πριν από το φυσικό τους φαινόμενο. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να εξασφαλιστεί o ηλιόλουστος καιρός κατά τη διάρκεια διάφορων εορτασμών, αλλά και για τη γεωργία, για παράδειγμα, για να αποφεύγεται η χαλαζόπτωση ή να υγραίνεται το έδαφος.

Ένας τέτοιος αντίκτυπος μπορεί επίσης να προκαλέσει περιφερειακές εντάσεις, όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτοί που προκαλούν βροχοπτώσεις σε μια περιοχή απομακρύνουν το νερό από τις γειτονικές περιοχές τους, πρόσθεσε ο Κάτσοφ.

Tags:
επιστήμονας, κλίμα, καιρός, όπλα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK