02:52 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Ντόναλντ Τραμπ κοιτάζει έξω από το παράθυρο του Οβάλ Γραφείου του Λευκού Οίκου στις 21 Απριλίου 2017

Τραμπ και Τσέχος πρωθυπουργός συζητούν την ανάγκη προστασίας των τηλεπικοινωνιακών δικτύων

© AP Photo / Andrew Harnik
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες πολιτείες ούτως ώστε να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις, κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στην Ουάσιγκτον, συζήτησαν για τη διμερή συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και την ανάγκη προστασίας των τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

«[Ο Τραμπ και ο Μπάμπις] επιβεβαίωσαν τη σημασία της ενεργειακής ασφάλειας και διαφοροποίησης στην Ευρώπη, καθώς και την επείγουσα ανάγκη προστασίας των τηλεπικοινωνιακών δικτύων», ανέφερε η ανακοίνωση μετά τη συνάντηση των ηγετών στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη.

Οι δύο ηγέτες, πρόσθεσε η ανακοίνωση, συζήτησαν επίσης τη σημασία του ελεύθερου και αμοιβαίου εμπορίου πέρα από τον Ατλαντικό, καθώς και τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για τα ξένα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα όπως αυτά της Huawei της Κίνας και της ZTE.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κατά την πρόσφατη περιοδεία του σε πολλές πρωτεύουσες ανά τον κόσμο τους τελευταίους μήνες, μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με την Huawei, ούτως ώστε να βεβαιωθεί ότι οι σύμμαχες χώρες κατανοούν τον κίνδυνο χρήσης των τεχνολογικών προϊόντων της εταιρείας, ειδικά στους τομείς της ιδιωτικής ζωής και της εθνικής ασφάλειας.

Tags:
Αντρέι Μπάμπις, Μάικ Πομπέο, Ντόναλντ Τραμπ, Τσεχία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK