Το ρωσικό αεροσκάφος YAK-130

Η Ρωσία θα παρουσιάσει τα αεροσκάφη Yak-130 κατά τη διάρκεια της έκθεσης LIMA-2019

© Sputnik / Anton Denisov
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 00

Το ελαφρύ μαχητικό - εκπαιδευτικό αεροσκάφος Yak-130 θα παρουσιάσει στην επερχόμενη αεροπορική έκθεση LIMA-2019 της Μαλαισίας η ρωσική United Aircraft Corporation.

Η Ρωσία θα παρουσιάσει τις ικανότητες μάχης των πολεμικών αεροσκαφών Yak-130 στην επερχόμενη έκθεση LIMA-2019 κατόπιν αιτήματος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Μαλαισίας, ανέφερε μια πηγή της αεροπορικής βιομηχανίας στο Sputnik.

Τον Φεβρουάριο, ο επικεφαλής του τμήματος διεθνούς συνεργασίας της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec, Βίκτορ Κλάδοβ, δήλωσε στο Sputnik ότι η Ρωσία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το Yak-130 στην αεροπορική επίδειξη LIMA-2019.

«Η [Ρωσική] United Aircraft Corporation θα φέρει στην εκδήλωση το αεροσκάφος Yak-130. Το αεροσκάφος δεν θα συμμετάσχει μόνο στο πρόγραμμα επιδείξεων της έκθεσης, αλλά οι Μαλαισιανοί θα παρακολουθήσουν επίσης τις μαχητικές του ικανότητες σε ένα πρόγραμμα που θα είναι κλειστό για το κοινό. Ένας από τους δοκιμαστικούς πιλότους του σχεδιαστικού γραφείου της Yakovlev θα πετάξει το αεροπλάνο και θα δείξει στους Μαλαισιανούς ομολόγους του όλες τις εναέριες δυνατότητες του ρωσικού Yak-130», ανέφερε η πηγή.

Επιπλέον, οι Ρώσοι Ιππότες, μια αεροπορική ομάδα επίδειξης της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, θα συμμετάσχουν επίσης στο πρόγραμμα πτήσεων της επερχόμενης εκδήλωσης, σύμφωνα με την πηγή.

Το Yak-130 είναι ένα διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος που παράγεται από την Irkut Corporation, μέρος της United Aircraft Corporation. Η Ρωσία εξάγει με επιτυχία αυτά τα αεριωθούμενα αεροσκάφη σε πολλές ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Μυανμάρ και του Λάος.

Η Διεθνής Ναυτιλιακή και Αεροναυτική Έκθεση Λανγκάουι (LIMA) θα πραγματοποιηθεί στο Λανγκάουι της Μαλαισίας στις 26-30 Μαρτίου. Διεξάγεται μία φορά ανά δύο χρόνια από το 1991 και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες επιδείξεις στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Άμυνας της Μαλαισίας.

Tags:
αεροπορική έκθεση, Yak-130, United Aircraft Corporation, Μαλαισία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK