05:05 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μετά την άρνηση των γερμανικών αρχών, οι Ethiopian Airlines θα αποστείλουν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους Boeing 737 MAX 8 το οποίο συνετρίβη την Κυριακή, για να εξεταστούν ενδελεχώς από την Γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) θα αναλύσει τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines, το οποίο συνετρίβη την Κυριακή κοντά στην Αντίς Αμπέμπα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού.

Οι Ethiopian Airlines αρνήθηκαν προηγουμένως να στείλουν τα μαύρα κουτιά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κατασκευάστηκε το Boeing 737 Max 8, ανέφερε η The Globe and Mail την Τετάρτη. Οι αεροπορικές υπηρεσίες των ΗΠΑ συγκαταλέγονται μεταξύ των τελευταίων που εξέδωσαν εντολή έκτακτης ανάγκης για την καθήλωση όλων των αεροσκαφών Boeing 737 Max 8 και 737 Max 9, μετά τη θανατηφόρα συντριβή της Κυριακής.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) επέμεινε ότι τα αεροπλάνα ήταν ασφαλή, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες μετά την τελευταία συντριβή. Ωστόσο, την Τετάρτη, η FAA ανέφερε πως μια έρευνα για τα δύο θανατηφόρα αεροπορικά δυστυχήματα που αφορούσαν τα αεροσκάφη Boeing 737 Max είχε ανακαλύψει «κάποιες ομοιότητες», οι οποίες οδήγησαν σε προσωρινή καθήλωση του συνόλου του στόλου των 737 Max στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της Ethiopian Airlines ανέφερε ότι τα μαύρα κουτιά του Boeing 737 Max 8 θα σταλούν στη Γερμανία για ανάλυση. Ωστόσο, οι γερμανικές αρχές δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιήσουν την αποκωδικοποίηση.

Την Κυριακή, το αεροσκάφος Boeing 737 Max 8, το οποίο λειτουργούσε με την Ethiopian Airlines, κατέπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωση του από την Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, σκοτώνοντας και τους 157 επιβάτες του, οι οποίοι προέρχονταν από περισσότερες από 30 χώρες.

Η συντριβή στην Αιθιοπία ήταν το δεύτερο θανατηφόρο επεισόδιο που αφορούσε τα αεροσκάφη του τύπου αυτού μέσα σε λιγότερο από πέντε μήνες. Στα τέλη Οκτωβρίου του 2018, ένα άλλο Boeing 737 MAX 8, το οποίο λειτουργούσε με τη Lion Air της Ινδονησίας, κατέπεσε στη θάλασσα της Ιάβας λίγο μετά την απογείωση του, οδηγώντας στο θάνατο και τους 189 επιβάτες του. Σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδονησίας, οι αισθητήρες του αεροπλάνου εμφάνισαν λανθασμένες αναγνώσεις ταχύτητας και υψομέτρου κατά τη διάρκεια προηγούμενων πτήσεων πριν από την καταστροφή.

Μετά την συντριβή της Κυριακής στην Αιθιοπία, αεροπορικές αρχές και αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ινδίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Νότιας Αφρικής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κίνας και της Ρωσίας, έχουν είτε καθηλώσει τα αεροσκάφη του τύπου ή κλείσει τον εναέριο χώρο τους σε αυτά.

Tags:
Boeing 737 MAX 8, Ethiopian Airlines, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK